Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zuid-Afrikaanse avocadosector staat een goed jaar te wachten

De Zuid-Afrikaanse avocadosector kijkt uit naar een goed jaar want de vraag naar avocado's groeit, zowel lokaal als internationaal. Derek Donkin, directeur van de South African Avocado Growers Association, laat weten dat de sector in 2018 op een avocado-oogst van 125.000 ton rekent. De helft van dit volume is bestemd voor de exportmarkt en 40% zal vers op de lokale markt verkocht worden. De overige 10% wordt verwerkt tot producten zoals guacamole en avocado-olie. 

Donkin vertelt dat avocado's dankzij hun vele bewezen gezonde eigenschappen in de hele wereld terrein winnen en de vraag naar deze fruitsoort groeit dan ook. De Zuid-Afrikaanse sector doet er alles aan om aan deze groeiende vraag tegemoet te kunnen blijven komen. Momenteel beslaat het commerciële avocado-areaal in Zuid-Afrika 17.000 hectare, en dit oppervlak groeit jaarlijks gemiddeld met 1.000 hectare. Dankzij deze uitbreiding zal de sector in staat zijn om de groeiende lokale en exportmarkt te blijven bedienen. 

Zomerrassen beschikbaar
Hoewel het avocadoseizoen in Zuid-Afrika voorheen van maart tot oktober duurde, kan er nu dankzij areaaluitbreiding in andere regio's ook in november en december geoogst worden. Op zululandobserver.co.za staat dat dit niet alleen betekent dat Zuid-Afrikanen van een jaarronde beschikbaarheid kunnen profiteren maar dat het land hiermee ook minder afhankelijk wordt van de import uit het noordelijk halfrond. Donkin vertelt dat de sector naast het beantwoorden van de consumentenvraag ook een gunstig effect heeft op de werkgelegenheid in plattelandsgebieden. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018