Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vijf weken later woedt er nog altijd brand op de Maersk Honam

Op 6 maart ontstond er brand op het containerschip Maersk Honam dat vaart onder de vlag van Singapore en op weg was van Singapore naar Suez. Het incident vond plaats op 900 zeemijl ten zuidoosten van Salalah in Oman. Toen de brand uitbrak, had het schip 7.860 containers van de 2M Alliance (tussen Maersk Line en Mediterranean Shipping) aan boord.

Vorige week vrijdag, ruim vijf weken nadat de brand uitbrak, liet MSC weten dat er zich nog steeds brandhaarden aan boord van de Maersk Honam bevinden en de bluswerkzaamheden voortgezet worden. Het door brand getroffen schip wordt naar Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten gesleept waar haar lading zal worden gelost. Momenteel bevindt het zich halverwege Muscat en Karachi in de Arabische Zee. 

"We kunnen pas meer helderheid over de situatie geven wanneer de lading gelost en geïnspecteerd is, maar we kunnen de eigenaren van de ladingen die in zich in de ruimten 1 tot 3 bevonden zo nodig wel een total loss verklaring verstrekken," laat MSC weten. "Voor de overige ladingen moeten verzekeraars de vereiste GA- en betalingsgaranties voorbereiden omdat deze documenten nodig zullen zijn om de vracht op haar eindbestemming te krijgen."

"Aangezien de bergingswerkzaamheden nog in volle gang zijn, kan de algemene schaderegelaar nu de aanvraag voor de bergingsuitkering nog niet afronden," voegt MSC er aan toe. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018