Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: onderzoek naar verdachten diefstal 14 ton sinaasappelen

De Guardia Civil doet in Alicante onderzoek naar drie mannen, de vermeende daders van de ontvreemding van meer dan 14 ton sinaasappelen in de gemeente Vallada in Valencia.

Volgens berichtgeving van de politie werden de drie mannen, van Spaanse nationaliteit en respectievelijk 20, 23 en 40 jaar oud, verrast door een patrouille van de Guardia Civil in Villena terwijl ze 780 kilo sinaasappel in hun busje vervoerden.

Er waren geen documenten van traceerbaarheid aanwezig voor de sinaasappelen, die kort geleden van de bomen geplukt waren. Daarom besloten de agenten de lading in beslag te nemen om de herkomst te achterhalen. De sinaasappelen werden bewaard in koelcellen om te voorkomen dat de kwaliteit achteruit zou gaan.

Uit onderzoek naar de herkomst van het fruit bleek dat de sinaasappelen, die allemaal van hetzelfde ras waren, waarschijnlijk ergens in Valencia gestolen waren. Vervolgens bleek dat er aangifte was gedaan van de diefstal van meer dan 14 ton sinaasappels op een teeltbedrijf in Vallada, waar arbeiders gezien hadden hoe drie mannen het fruit ontvreemdden.

Na het uitvoeren van verschillende onderzoeken stelde de Guardia Civil vast dat het in beslag genomen fruit gestolen was van de kwekerij in Vallada. De 780 kilo sinaasappel werd geretourneerd aan de eigenaar.

Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft de Guardia Civil besloten om nader onderzoek te doen naar de drie mannen, inwoners van Alicante, vanwege een vermeend delict van diefstal. 

Bron: EFE

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018