Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Albanië: de verborgen schat van Europa

De Albanese landbouwsector is de laatste jaren enorm gegroeid, met name op het gebied van de glastuinbouw. Buitenlandse investeerders en de regering hebben er veel aan gedaan om de groenten- en fruitsector van Albanië op de kaart te zetten. "Dankzij ons geweldige klimaat, lage prijzen en harde werkers is Albanië de verborgen schat van Europa. Ik ben ervan overtuigd dat er een tijd zal komen dat iedereen dit weet maar tot die tijd moeten we samenwerken met westerse landen om snel te kunnen blijven groeien," vertelt Edona Blakaj van Connect Albania. 

Het ministerie van Landbouw heeft ons onlangs geholpen om 1.000 hectare aan kassen te realiseren. Dit heeft onze productie een enorme boost gegeven. Hierdoor kunnen we het hele jaar door komkommers, courgettes, paprika's, broccoli, bloemkool, kaki's en tomaten in kassen telen naast de vollegrondsteelt van prei, kool, blauwe bessen, frambozen, kastanjes, pijnboompitten en truffels. Het seizoen van de watermeloen is zojuist begonnen. "Aardbeien uit Albanië zijn voortreffelijk. De meeste Albanese telers waren voorheen in de Griekse sector werkzaam en hebben hier ervaring opgedaan alvorens zij voor zichzelf begonnen. We beschikken over het klimaat, de juiste bodem en intelligente en eerlijke zakenmensen om het tweede Italië te worden wat betreft productie. We moeten alleen de oude politieke onrust te boven komen en ons volk het vertrouwen geven dat we goed genoeg zijn voor markten buiten Albanië," vervolgt Edona. 

"Buiten de omliggende landen is er ook veel belangstelling vanuit Italië dat begonnen is met het importeren van onze producten. De volgende stap is het stimuleren van de Albanese economie door telers in contact te brengen met Nederlandse partners en ook daarbuiten."

Voor meer informatie:
Edona Blakaj
Connect Albania
Tel: +31 640739555

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018