Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spectaculair Grieks kiwiseizoen

Nu het Griekse kiwiseizoen bijna voorbij is en de aanvoer vanuit het zuidelijk halfrond op gang komt, laat Christina Manossis van Zeus Kiwi weten dat ze terugkijkt op een spectaculair kiwiseizoen. "Een seizoen als dit maak je maar eens in je leven mee. Dankzij de tekorten in Italië was de vraag sterk en dit betekende uiteraard ook hoge prijzen. Aangezien we geen productieproblemen hadden, hebben we onze inkomsten zien verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. De situatie bood ons daarnaast de kans om onze aanwezigheid uit te breiden op nieuwe markten zoals Azië en Latijns-Amerika (Chili, Uruguay)," vertelt Christina. 

De concurrentie tussen Italië en Griekenland is altijd fel geweest maar Christina vertelt dat Griekse kiwi's met het jaar aan terrein winnen. Ze legt uit dat het er allemaal op neer komt om exportmarkten vertrouwder te maken met Griekse kiwi's om hun waarde te vergroten."We kunnen niet alleen waarde creëren door concurrerend fruit aan te bieden maar we hebben ook kwaliteit nodig. Het draait allemaal om imago en hier zijn we bij Zeus al jaren druk mee. We richten ons op hoge kwaliteitsstandaarden zodat al onze klanten en markten vertrouwen in ons merk krijgen. We vermarkten niet alleen in kiwi's maar werken ook aan de ontwikkeling van nieuwe rassen en technieken die gericht zijn op voedingswaarde, houdbaarheid en milieubehoud want dit past in de visie van Zeus," vervolgt Christina. 

Nu de vraag naar golden kiwirassen blijft groeien, werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van eigen rassen om in de toekomst op de markt te brengen. 

"De vraag naar golden kiwi's is sterk, met name in Azië. Om deze reden zijn we acht jaar geleden al gestart met de ontwikkeling onze eigen rassen. We hebben op dit moment nog niet voldoende golden kiwi's om te vermarkten en daarom ontwikkelen we een golden ras aan een Italiaanse universiteit dat door Zeus en haar partners zal worden gepatenteerd. We hopen de komende vijf tot zes jaar voldoende volumes van ons eigen ras te telen om aan de vraag tegemoet te kunnen komen."

Voor meer informatie:
Chrstina Manossis
Zeus
Tel: +30 2351045395
Email:christinam@zeuskiwi.gr
www.zeuskiwi.gr

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018