Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christophe Ochs, Albafruit

"Franse appeloogst wordt goed maar niet buitengewoon"

Voor appelen loopt het Franse seizoen ten einde. "Er zullen de komende maand tot zes weken nog appelen zijn maar daarna is het echt over," vertelt Christophe Ochs van de Franse teler/verlader Albafruit. "De vraag is nog steeds zeer goed."

"We leveren jaarrond Franse appelen. Momenteel is de beschikbaarheid van Royal Gala het grootst en dan zijn er ook nog rassen zoals Granny, Jazz, Pink lady en Envy, een zeer goede appel. We hebben geen voorkeur voor conventionele rassen of merken. We werken met wat onze telers telen."

Christophe vertelt dat het nu nog te vroeg is om te voorspellen hoe het komende seizoen zal verlopen. "We zitten midden in de bloeiperiode. Ik weet niet of we een grote oogst zullen krijgen maar we hebben de laatste tijd geen vorst gehad. Op basis van wat we nu in onze boomgaarden zien, kunnen we zeker op een goede oogst rekenen maar ik denk niet dat deze buitengewoon zal zijn."



De Europese markt is de belangrijkste markt voor Albafruit. Christophe: "We exporteren ook grote volumes naar het Midden-Oosten en Azië en uiteraard naar de Franse markt. 

Albafruit biedt ook Charentais meloen en druiven aan. "Naast Franse meloenen produceren we ook meloenen in samenwerking met Marokko. Onze Marokkaanse productie vindt plaats in de regio Marrakech, waar het seizoen dit jaar vertraging op heeft gelopen vanwege het koude voorjaar. De meloenenproductie begint pas aan het einde van deze week. We leveren voornamelijk witte pitloze druiven en het Marokkaanse seizoen duurt van eind mei tot half juli."


Voor meer informatie:
Albafruit
Christophe Ochs
665, route de la Mégère
82200 Moissac
France
+ 33 5 63 04 60 04

Publicatiedatum: