Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Alphen aan de Rijn en Lansingerland willen railterminal voor versvervoer

Zowel de gemeente Alphen aan de Rijn als gemeente Lansingerland maken werk van de aanleg van een railterminal voor het vervoer van versproducten. De gemeente Alphen aan de Rijn verwacht dat de terminal na de zomer van 2019 in gebruik zal zijn. Op 24 april wordt voor de gemeente Lansingerland duidelijk of de provincie Zuid-Holland de ontwikkeling van de Holland Rail Terminal in Bleiswijk steunt. Die terminal zou in 2021 gerealiseerd moeten zijn.


Foto uit pilot project Back on track, ontwikkeling van het multimodaal logistiek steunpunt Rijnhaven-West

In Alphen aan den Rijn ligt het spoor voor de terminal al klaar. Het terrein moet nog worden aangepast om trailers – zonder truck – de wagons op te kunnen laten rijden. De terminal moet een functie krijgen bij het transport van versproducten, witgoed en bier van Heineken.

Plannen voor de aanleg van een terminal in Bleiswijk gingen eerder niet door. Nu verwacht een groep van 40 ondernemers dat het project wel kans van slagen heeft. Volgens hen zijn er nieuwe argumenten die pleiten voor aanleg van de terminal. Zo is het terugdringen van de uitstoot van CO2 veel actueler en kampen vervoerders met capaciteitsproblemen.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum: 16-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: