Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rechter schrapt kartelboetes ACM voor koelhuizen

De koelhuizen H&S Coldstores en Samskip en de ceo van het door Kloosbeheer overgenomen Daalimpex hoeven geen boete te betalen. Deze partijen hebben de kartelboetes die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hen had opgelegd met succes aangevochten bij de Rotterdamse bestuursrechter. De rechtbank vernietigt de aangevochten boetebesluiten van de ACM en veroordeelt de hen in de proceskosten. De ACM kan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) nog wel in beroep tegen het vonnis.

Vier koelhuizen — Eimskip, Kloosbeheer (Kloosterboer), Samskip en Van Bon (nu H&S Coldstores) — kregen in 2016 in totaal 12,5 miljoen boete wegens vermeende schendingen van de mededingingswetgeving. Volgens de ACM was er tussen 2006 en 2009 sprake van concurrentievervalsing, de koelhuizen zouden elkaar geïnformeerd hebben over de bezettingsgraad. Ook spraken de bedrijven volgens de AMC onderling af wie welke klant zou krijgen en welke prijsstijgingen in rekening werden gebracht.

De rechtbank stelt dat ACM de koelhuizen ten onrechte heeft beschuldigd 'een totaalplan' voor concurrentievervalsing te hebben. Het verweten gedrag kan 'tot op grote hoogte' ook bedoeld zijn voor samenwerking of fusie van koelhuizen.
De beboete ondernemingen Kloosbeheer en Eimskip en vier beboete leidinggevenden hebben hun boetes niet bij de bestuursrechter aangevochten.

Zie voor meer informatie de uitspraak op de site rechtspraak.nl.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018