Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning opent nieuwe fabriek van CNC Grondstoffen

Afgelopen vrijdag opende Zijne Majesteit de Koning de nieuwe Indoor Verse Compost fabriek van CNC Grondstoffen in Milsbeek, Noord-Limburg. Indoor Verse Compost is een kwalitatief hoogwaardig en milieuvriendelijk ingrediënt voor doorgroeide compost. Eind december 2017 zijn alle 32 tunnels van de nieuwe fabriek in gebruik genomen, waardoor de doorgroeide compost van CNC Grondstoffen nu wordt geproduceerd op basis van Indoor Verse Compost met een optimale procesduur.



CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest en gips tot doorgroeide compost voor de teelt van champignons, ofwel champignonsubstraat. CNC Grondstoffen is één van de vijf bedrijven van CNC Holding. De bedrijvengroep heeft acht vestigingen in Nederland en Polen en verkoopt substraten voor de teelt van paddenstoelen in meer dan dertig landen.

Circulaire economie
Het productieproces van mest naar substraat vindt op een milieuvriendelijke manier plaats. Door het volledige hergebruik van mest – eigenlijk een afvalproduct – levert CNC Grondstoffen een bijdrage aan een circulaire economie. Tijdens het productieproces worden ammoniakgassen met luchtwassers verwijderd. De teruggewonnen ammoniak wordt hergebruikt in de productieprocessen. Om de mestgeur te neutraliseren, gebruikt CNC Grondstoffen biobedden, gevuld met boomschors. Deze bevatten micro-organismen die geurstoffen opnemen. Het uiteindelijke product is een duurzaam en hoogwaardig substraat voor de teelt van champignons. Vanwege de locatie van de fabriek wordt daarnaast door minder transportkilometers twee miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar gereduceerd.


Publicatiedatum: