Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
samenwerking met telers en handel

330.000 Hollandse augurken voor basisscholen

Deze week ontvangen 1800 scholen, die meedoen aan het EU-schoolfruitprogramma, een doos Nederlandse augurken. Door samen te werken met verschillende telers en de groothandel heeft Schoolfruit.nl de benodigde 33.000 kilo augurken, wat neerkomt op 3300 kisten, 55 pallets en twee vrachtauto's vol, bij elkaar gekregen. 

De augurk is een bijzonder product van eigen bodem. Om het product op hetzelfde moment aan alle kinderen aan te kunnen bieden, heeft Schoolfruit.nl samengewerkt met de telers Hay Roelofs V.O.F., Pekan b.v. en Tuinbouwbedrijf van den Beuken b.v, Veiling Zon en groothandel Lukassen AGF. Zodoende is het mogelijk geweest om het volume van de laatste leverweek EU-Schoolfruit 2017-2018 bij elkaar te krijgen. "We moeten immers 330.000 augurken in één keer van dezelfde kwaliteit, klasse en gewicht hebben. Dit is ongeveer het volume wat normaal gesproken in twee dagen geveild wordt in Nederland. De rest van Nederland moet dus even wachten, omdat alle kinderen op dezelfde dag een augurk gaan proeven", aldus Jasper van Roon van schoolfruit.nl

Op donderdag 19 april overhandigen kinderen van de Prinses Irene School uit Den Haag een doos verse augurken aan Minister Carola Schouten na afloop van het Overleg Voedsel in de Tweede Kamer. Dit doen zij als bedankje voor het EU-Schoolfruitprogramma dat deze week wordt afgesloten. De afgelopen 20 weken ontvingen 540.000 kinderen op 3000 basisscholen gratis groente en fruit op school.

Voor meer informatie over Hollandse augurken en een interview met teler Joan van den Beuken zie: schoolfruit.nl/augurk

Publicatiedatum: 16-4-2018
Auteur: Colinda Smits
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: