Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw consumptierecord van 46,3 kg per hoofd van de bevolking

Diepvriesproducten populair in Duitsland

In 2017 heeft de succesvolle ontwikkeling van de diepvriesmarkt in Duitsland zich voortgezet. Daarbij werd het resultaat van 2016 overtroffen: de diepvriesmarkt groeide opnieuw duidelijk met 2,7 procent. Dat diepvriesproducten populair zijn in Duitsland, blijkt wel uit de actuele marktgegevens van het dti (Deutsches TiefkŁhlinstituts), de vereniging van de Duitse diepvriessector: de totale afzet van diepvriesproducten in Duitsland steeg in 2017 naar 3,730 miljoen ton (3,632 miljoen ton in 2016). De omzet, die behaald werd met diepvriesproducten, steeg met 3,9 procent naar 14,343 miljard euro (13,806 miljard euro in 2016).Met 46,3 kilogram bereikte ook de gemiddelde consumptie van diepvriesproducten per hoofd van de bevolking een nieuw record. Vergeleken bij 2016 (45,4 kg) steeg deze met bijna ťťn kilogram. De consumptie per huishouden lag in Duitsland in het afgelopen jaar op gemiddeld 92,8 kilogram. De diepvriesbranche kan dus opnieuw terugkijken op een heel succesvol jaar. Vrijwel alle productgroepen droegen aan dit goede resultaat bij.

Consumenten waarderen de voordelen van diepvriesproducten
Diepgevroren levensmiddelen zijn nog steeds een groot succes omdat deze levensmiddelcategorie overtuigende oplossingen biedt voor belangrijke, aanhoudende trends en maatschappelijke veranderingen die de levensmiddelconsumptie in z'n totaliteit beÔnvloeden. Diepvriesproducten zijn ideaal voor de dagelijkse voeding, zowel in single-huishoudens als bij gezinnen, maar ook voor professionele verbruikers zoals de gastronomie. Daarnaast scoren ze punten met hun positieve eigenschappen zoals versheid, smaak, gemakkelijke bereiding, kwaliteit en lange houdbaarheid.

Publicatiedatum: 17-4-2018

  

Reacties:Goedeavond Hans,

Misschien kan ik een steentje bijdragen aan jullie (internationale) verkoop. Op dit moment zit ik in de champignons conserven: AMS EMD AGENOR Edeka Lidl Aldi Kesko Kespro Axfood maar ook foodservice zoals Martin & Servera en Marathon jullie partner in Bucharest.
groeten Willem Ruisbroek
Hans Vanhove, Ardooie - 18-4-2018 20:10:22


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: