Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anton Dürbeck

Druiven met pit nog steeds populair bij Oost-Europeanen

Binnen de druivenhandel vindt er momenteel een overgang van Zuid-Afrika en India naar Chili plaats. In de komende drie tot vier weken zullen de handelsbedrijven steeds meer overstappen op Zuid-Amerikaanse producten. Naast de Crimson-variëteit vormt ook de zogenaamde Red Globe nog steeds een lucratieve handel: vooral voor degenen die zich met de export naar Oost-Europa bezighouden.


Op de beursstand tijdens de afgelopen Fruit Logistica. Rechts mijnheer Dürbeck 

Druiven met pit vindt men tegenwoordig steeds minder in de Duitse supermarktschappen, net als ook in andere delen van West-Europa. De trend richting pitloze rassen is ook in Oost-Europa te herkennen, ook al bieden de retailketens in Oost-Europa ook nog genoeg druiven met pit aan, zoals vooral de Red Globe variëteit, bevestigt een inkoper en verkoper van het bedrijf Anton Dürbeck uit Bad Homburg. "Wat export betreft leveren we hoofdzakelijk aan supermarkten in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije: we zien daar een ongewijzigd grote vraag naar de Red Globe variëteit. De populariteit van grote druiven met pit zien we ook bij de overige klanten in Oost-Europa, ook als we niet moeten vergeten dat ook in deze landen de trend in de richting van pitloze rassen gaat.''

Vierde generatie
De firma Anton Dürbeck, die momenteel reeds door de derde en vierde generatie gerund wordt, kijkt nu al op een meer dan 100-jarige, succesvolle bedrijfstraditie terug. De handelsfirma heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de import van vers fruit van over de hele wereld en levert onder andere bananen, druiven en ananas aan retailketens in Duitsland en buurlanden.

Verdere informatie:
Anton Dürbeck GmbH
Inh. Mathias Dürbeck
Hessenring 120
D-61348 Bad Homburg
Tel. +49 6172 – 6806 – 0
Fax. +49 6172 – 6806 – 600
Publicatiedatum: