Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kiwimarkt herstelt zich

"De afgelopen weken herstelde de kiwimarkt zich gelukkig. Gezien de voorraden die we hebben, kunnen we onze klanten tot eind mei voorzien. Dan hebben we weinig tot geen overlapping met het product dat afkomstig is van het andere halfrond," zegt Mauro Laghi, directeur van het Italiaanse Alegra.


Mauro Laghi

"De grote ketens zijn begonnen met een aantal promoties rondom de kiwi. Het gaat dan wel om de kiwi's van middelgrote afmetingen, degene die in overvloed zijn. We gaan de afzet in balans brengen aangezien de grotere kiwi's over het algemeen de beste markt hebben."De hernieuwde interesse in de kiwi lijkt alles te maken te hebben de weerstrend die deze lente voor als nog doet lijken op de herfst. Er zijn weinig appelen en ook de aardbeien zijn schaars en daar heeft de kiwi van geprofiteerd.

"Het product uit Nieuw-Zeeland heeft een vertraging van 15 dagen dus het wordt een interessant seizoen. Het Griekse product is dit seizoen zelfs tot april op de markt in plaats van tot februari. We verwachten dat de markt nog verder aantrekt, maar dan moeten we wel kritisch en alert blijven," zegt Laghi."Ondanks dat de kwaliteit nu goed is, moeten we gaan nadenken over volgend seizoen. De consument wil de kiwi kunnen eten met een lepel, dus het binnenste mag niet hard en houtachtig zijn. We kunnen dit bereiken door op het juiste moment te oogsten en niet op voorhand," zegt Laghi.

Laghi bevestigd dat er sterke interesse is in de gele kiwi. "Het belangrijkste is dat het product goed is, met een juiste balans tussen zuurgraad en brixwaarde."

Contact:
Alegra Soc. Coop. Agricola
Via G. Galilei, 5
48018 Faenza (RA)
Tel: (+39) 0546 624401
Fax: (+39) 0546 622513
Email: info@alegrait.com
Web: www.alegrait.com 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018