Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Een divers scala aan nieuwe producten

Fotoverslag Innovaties Viva Fresh

Tijdens de Viva Fresh vakbeurs van dit jaar werd de Gateway to Innovation awards geïntroduceerd, die bedoeld is als erkenning voor nieuwe producten die in de regio Texas-Mexico ontwikkeld worden. Het award-programma heeft tot doel uitmuntendheid op het gebied van verpakkingen, productontwikkeling, voedselveiligheid, machines, software en technologie te belonen.
De showcase bestond uit een aantal zeer innovatieve en nieuwe producten, ook vanuit technologisch oogpunt. Eén van de producten die de aandacht wist te trekken was de vleesvervanger Marvellous Jackfruit. Het fruit heeft dezelfde textuur als vlees en kan makkelijk op smaak gebracht worden. Het product van Cabefruit eindigde als winnaar in de categorie 'Most Innovative New Fruit Product'

In the categorie 'Most Innovative Fruit Packaging or POS Solution', sleepte het bedrijf Wonderful Company een award in de wacht met haar Halos Tree and Tractor display. Winkeliers kunnen de display kosteloos bestellen en Wonderful Company heeft gemerkt dat de verkoop in winkels die de display gebruikten 2,5 maal hoger was dan in winkels waar de display niet werd gebruikt. 

Mucci Farms ging met maar liefst twee awards maar huis. Het bedrijf ontving een award in de categorie 'Most Innovative Vegetable Packaging or POS Solution' met Veggies To Go, een product dat jong en oud aanmoedigt tot gezond snacken. Daarnaast werd Mucci Farms ook in de categorie 'Most Innovative Technology Application or Software' met een award onderscheiden voor haar Mucci International Logistics app. Deze applicatie maakt communicatie tussen het logistieke team van Mucci Farms, de retailer en chauffeur mogelijk om zo de efficiëntie van de toeleveringsketen en voedselveiligheid te verhogen. 

De award voor de 'Most Innovative Value-Added Solution' ging naar Sunset/Mastronardi Produce voor haar SUNSET You Make Me Pasta Kits. De maaltijdpakketten kwamen in 2017 op de markt gebracht en werden ontwikkeld voor drukbezette consumenten die snel een gezonde maaltijd met verse groenten en fruit willen bereiden. Iedere Pasta Kit bevat verse SUNSET tomaten, pasta, een kruidenmix en sommige bevatten daarnaast ook nog een kruidenolie. 

Love Beets kwam met haar Honey + Vinegar Golden Beets als winnaar uit de bus in de categorie 'Most Innovative Vegetable Product'. 

ScanTech Sciences ontving de meeste stemmen en won de 'Best of Show' award in de categorie ' Most Innovative Food Safety Product Solution": Electronic Cold-Pasteurization.

"We hebben een werkelijk unieke showcase buiten de expositieruimte gecreëerd die echt voor een 'wow'-moment zorgde en de aandacht op deze indrukwekkende innovaties vestigde," legt Dante Galeazzi uit, directeur van de Texas International Produce Association. "Daarnaast wilden we de bezoekers van Viva Fresh hierbij betrekken door ze mee te laten stemmen voor de 'Best Of Show' winnaar."


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018