Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oostenrijkse ambassadeur bezoekt Fruitmasters

De Oostenrijkse ambassadeur mevrouw Heidemaria Gürer bracht 12 april 2018 een werkbezoek aan de provincie Gelderland. Zij bezocht JCL Logistics in 's-Heerenberg en de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Fruitmasters verzorgt de export van fruit voor meer dan 400 fruittelers uit Nederland waaronder Oostenrijk.

Goede banden
Gelderland heeft goede banden met 7 regio's in Oostenrijk, waaronder Wenen en Stiermarken. In 63 Europese projecten werken 66 Oostenrijkse en 23 Gelderse partners samen. Voorbeelden zijn IoF2020 voor het versterken van de voedingsindustrie in Europa en MyToolBox dat zich richt op het verminderen van bodemvervuiling. Stichting Wageningen Research werkt hierin samen met de Universität for Bodenkultur in Wenen.

Gelderland als proeftuin
Het thema van het werkbezoek is Gelderland als proeftuin voor de economie van morgen. De We-Pod, Fruitmasters en het World Food Centrum zijn hier voorbeelden van.

Open grenzen
Gedeputeerde Michiel Scheffer: "Oostenrijk is een goede handelspartner van Gelderland. We hebben elkaar veel te bieden op het gebied van logistiek, sleuteltechnologie en de voedingsindustrie van morgen. Samen maken we werk van open grenzen in Europa."

Publicatiedatum: 13-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: