Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ive Lambert, filiaalmanager bij Starfruit Company

"Slecht Galia- en Cantaloupe-meloenen seizoen mede door problemen in Honduras”"

Tholen – "Het afgelopen meloenen seizoen is heel slecht geweest", vertelt Ive Lambert van Starfruit. "Dit komt door de slechte kwaliteit dit jaar. Honduras heeft één grote meloenenexporteur die veel interne problemen heeft gehad. Door de interne problemen en veel post-harvest problemen heeft de kwaliteit van het product eronder geleden. Vorig jaar was het seizoen wel goed, dus is dat erg jammer." Mede door de slechte kwaliteit van de meloenen is de prijssetting over het seizoen niet goed geweest. Over het algemeen was de prijs laag. "We hebben wel weken gehad dat het wel goed was, maar als je dan weer probleemcontainers binnenkrijgt heeft dat effect op het goede fruit. Dit trekt de markt naar beneden", aldus de filiaalmanager.

"Over een maand begint het Europese meloenenseizoen weer", vertelt Ive. "Nog een drie-tal weken krijgen we Galia's en Cantaloupe's uit Honduras binnen, en dan gaan we over op Spaanse en Franse meloenen. Hoe het komende seizoen gaat lopen is moeilijk te zeggen. We zien wel dat de vraag naar Galiameloenen aantrekt, omdat het weer steeds beter wordt."

 

Consumptie van meloenen is sterk onderhevig aan het weer. Het afgelopen winterweer heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar meloenen daalde. "Het is lastig om te zeggen wat het seizoen gaat doen. Laten we het maar afwachten", besluit Ive. 

Voor meer informatie
Ive Lambert
Starfruit Company
+32(0)224 208 76


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018