Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrische trucks in Duitsland tolvrij

Duitsland heeft besloten om vanaf 2019 volledig elektrisch aangedreven vrachtauto's vrij te stellen van de verplichting Maut te betalen voor het gebruik van de Autobahn en Bundesstrassen. Dat heeft de Duitse minister Andreas Schreuer (Verkeer) donderdag laten weten.

De maatregelen werden bekendgemaakt op de dag dat Volvo haar volledig elektrisch aangedreven Volvo FL presenteerde voor stedelijke distributie en afvalinzameling. Met dit besluit wil de minister het gebruik van elektrisch aangedreven vrachtauto's bevorderen. Op dit moment zijn er in Duitsland 12.000 elektrisch aangedreven vrachtauto's. Hierbij moet worden opgemerkt dat men in Duitsland een voertuig zwaarder dan 3500 kilogram totaalgewicht al beschouwd als een vrachtauto.

Uitbreiding Maut
Opmerkelijk is dat komende juli in Duitsland het tolplichtige wegennet uitgebreid wordt van de huidige 15.000 kilometer Autobahn met nog eens 40.000 kilometer aan Bundesstrassen. Hierdoor wordt zelfs het op lokale schaal inzetten van elektrisch aangedreven vrachtauto's interessant, omdat deze vanwege de beperkte actieradius in één regio kan opereren.

Dit besluit maakt deel uit van een pakket maatregelen van de nieuwe Bondsregering om elektrisch rijden te bevorderen. Een andere maatregel is dat ondernemers in Duitsland zakelijk gebruikte elektrisch aangedreven voertuigen het eerste jaar al voor de helft mogen afschrijven.
Publicatiedatum: