Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Marc Oude Luttikhuis, Het Foodatelier prikkelt eiwitproducenten

'Spervuur aan nieuwe gemaksproducten waarbij groente een belangrijk bestanddeel is'

Marc Oude Luttikhuis van Het Foodatelier verwacht een spervuur aan nieuwe gemaksproducten waarbij groente een belangrijk bestanddeel is. "Vlees is de duurste aankoop. Groenten hebben een betere marge." Hij meent dat de vleessector te traditioneel is. Gehakt en shoarmavlees hebben samen in het vleesschap van de supermarkten een volumeaandeel van 80%. Productiebedrijven zijn echter ingesteld op hamlapjes en speklapjes. "Die worden niet gegeten. Convenience gaat over gemak en dat is niet het gemak van gebraden varkenslapjes", aldus Oude Luttikhuis.

Oude Luttikhuis stelt ook dat de macht niet bij de retail ligt maar bij de pizzakoerier. Hij voorspelt dat er ÚÚn grote foodservicemarkt ontstaat, gericht op directe consumptie.

Klik hier voor Meat&Co met het verslag van de Meattech discussie bijeenkomt Inzicht in onbewust gedrag van de consument.

Bron: Meat&Co

Publicatiedatum: 13-4-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: