Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Auchan sluit winkels

Goed jaar voor Rewe

Duitsland: Goed jaar voor Rewe
2017 was volgens CEO Lionel Souque een buitengewoon goed jaar. "Onze groep is met een recordomzet van €3,7 miljard gegroeid," aldus Souque. De CEO was voornamelijk tevreden over het feit dat de meeste groei vanuit het eigen bedrijf zelf afkomstig was. Daarnaast was er in 2017 sprake van de overname van verschillende locaties van Kaiser's Tengelmann, werd onder de naam Sky een nieuw format geïntroduceerd en werd een nieuwe Rewe Dortmund joint venture opgezet. "Rewe heeft de hoogste omzet in de supermarktsector verkregen, ondanks dat de Duitse sector erg veel concurrentie kent," zegt Souque. De eigen omzet nam met 4,4% toe bij het groothandels- en supermarktsegment van de retailgroep. 
Bron: retaildetail.eu

Japan: 14% meer jaarwinst voor Aeon

Aeon Co Ltd, dat qua omzet de grootste retailer van Japan is, had jaar op jaar een toename in jaarwinst van 14%. De sterke winst werd verkregen dankzij reorganisaties. De retailer gaat er nu van uit dat de winst dit jaar verder toe zal nemen. In de periode van een jaar tot en met februari kwam de winst van Aeon neer op 210,3 miljard yen (€1,59 miljard). Analisten van Reuters waren uitgegaan van een jaarwinst van 204,9 miljard yen (€1,55 miljard).
Bron: reuters.com

Brazilië: Carrefour heeft 6% meer omzet in eerste kwartaal
De bruto omzet van Carrefour Brasil SA steeg in het eerste kwartaal met 6% tot 12,29 miljard reais (€2,9 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg in deze periode met 2,3%.
Bron: reuters.com


Israël: Victory-keten opent veganistische afdelingen
De Israëlische Victory Supermarket Chain Ltd, dat wordt geleid door CEO Eyal Ravid, gaat bij zijn vestigingen veganistische afdelingen plaatsen. De keten begon met het veganistische aanbod bij tien locaties in het midden van Israël bij wijze van pilot. Door het succes van deze testfase heeft de keten nu besloten om het concept van veganistische afdelingen door te trekken naar zon 60% tot 70% van het totale winkelnetwerk. Als er vraag blijkt te zijn, zullen de veganistische afdelingen ook in de rest van het netwerk worden geïmplementeerd. "In grote steden als Tel Aviv, Herzliya, Haifa en Beer Sheva, waar zich meer studenten bevinden, is de interesse voor veganistische producten uiteraard groter," aldus Ravid. "Bij de veganistische trend lopen jongere consumenten voorop. Door de nieuwe afdelingen krijgen we meer consumenten. Volgens Ravid nam de omzet van het veganistische segment van Victory in het eerste kwartaal van 2018 jaar op jaar met 49% toe.
Bron: globes.co.il

VAE: Lulu promoot producten uit Qatar
Het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Lulu promoot lokale producten in zijn winkels in Qatar. De retailer heeft in samenwerking met het ministerie van landbouw van Qatar een festival voor aardappelen uit Qatar opgezet. Het evenement duurt drie dagen en dient als platform voor lokale telers om hun producten te promoten. Het evenement is opgezet in reactie op de toegenomen vraag naar groente in Qatar. Lulu is van plan om het assortiment aan lokale producten voortdurend uit te breiden. Volgens de retailer bestaat bij sommige hypermarkten nu 75% van het assortiment op de versafdeling uit lokale producten.
Bron: retailanalysis.igd.com

Italië: Auchan sluit winkels in Campania
De Italiaanse tak van Auchan gaat zijn hypermarkten sluiten in de Napels en Catania in de zuidelijke regio Campania. Volgens de Franse retailer worden de locaties in april gesloten wegens economische redenen. Auchan wil zoveel mogelijk de sociale impact van de winkelsluitingen beperken en zoekt voor elk staflid naar de best mogelijke oplossing.
Bron: esmmagazine.com

VK: Meer omzet bij Nisa door faillissement P&H

De groothandelaar Nisa Retail heeft zijn resultaten bekend gemaakt voor zijn vierde kwartaal van 2017/18. In de periode van dertien weken tot 1 april had Nisa een omzettoename van 26,1% tot £377 miljoen (€431,6 miljoen). De onderliggende groei viel echter iets lager uit, met -1,1%. Mogelijk was dit het laatste kwartaal waarin Nisa als onafhankelijk bedrijf zijn resultaten deelt. In het tweede kwartaal zal naar verwachting de overname door Co-op worden voltooid, wat nu nog afhankelijk is van een lopend onderzoek door de Britse mededingingsautoriteit. De resultaten van het eerste kwartaal waren voor Nisa zo sterk wegens dat er in rap tempo steeds meer winkels afhankelijk werden van Nisa's groothandelsnetwerk. In de loop van drie maanden tijd begon Nisa met leveringen bij zo'n 1.115 nieuwe winkels. Onder dit aantal bevinden zich 1.039 winkels, die eerst werden bevoorraad door concurrent Palmer & Harvey. Deze groothandelaar is echter in november 2017 failliet gegaan. Het totaal aantal winkels waar Nisa aan levert is van 3.466 in 2016/17 gestegen naar 4.797 nu.
Bron: retailanalysis.igd.com

Kenia: Uchumi zoekt financiële hulp
Het Keniaanse Uchumi Supermarkets Plc is gesprekken aangegaan met verschillende investeerders voor een mogelijke kapitaalinjectie. Op deze manier kan de supermarktketen een dreigend faillissement afwenden. "We kijken naar verschillende kanalen voor financiering," aldus interim-CEO Mohamed Mohamed in een interview, waarbij mogelijke investeerders verder niet werden genoemd. "In de situatie waar Uchumi zich nu bevindt is geld eigenlijk direct nodig. Daarom zoeken we naar een investeerder."
Bron: bloombergquint.com

Retailomzet van Italië leeft op in februari
De Italiaanse retailomzet veerde in februari op dankzij de retail van zowel voedingsmiddelen als non-food-producten. Dat blijkt uit een verslag van het onderzoeksbureau Istat. De retailomzet steeg maand op maand met 0,4%, terwijl er in januari nog sprake was van een daling van 0,5%. Er werd verwacht dat de omzet met 0,3% toe zou nemen. De maandelijkse groei in omzet van voedingsmiddelen verdubbelde van 0,2% tot 0,4%.
Bron: markets.businessinsider.com

Trage kwartaalomzet voor Carrefour
Carrefour had in zijn eerste kwartaal een tragere omzet wegens de zwakke positie binnen de Franse thuismarkt. Het bedrijf gaf aan dat de omzet bij Franse hypermarkten wederom negatief was, waarbij als oorzaken onder andere het slechte weer, concurrentie van online en offline retailers en stakingen tijdens de paasdagen werden genoemd. De omzet van het eerste kwartaal kwam neer op €20,8 miljard. Analisten waren uitgegaan van een omzet van €20,9 miljard.
Bron: reuters.com

VS: Walmart investeert $277 mln in Texas
Walmart gaat volgend jaar $277 miljoen (€223,7 miljoen) investeren in Texaanse vestigingen. De keten is van plan om in Texas vier nieuwe filialen te openen, waaronder een in Fort Worth. De vestiging in Fort Worth wordt een zogeheten super center met een eigen pompstation en een online afhaaldienst. De vestiging moet met deze zomer van start gaan.
Bron: nbcdfw.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018