Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MD2 ananas uit Ecuador komt aan in Spanje

Ondanks het feit dat een deel van de ananas vanwege weersomstandigheden nog op de plaats van herkomst is, zijn er deze week 16 pallets ananas uit Ecuador aangekomen op de groothandelsmarkt MercaMadrid. Vandaag (vrijdag) komen er nog eens 8 pallets aan. Voor volgende week worden er 42 pallets verwacht. Deze hoeveelheid ananas is nog steeds niet voldoende om te kunnen voorzien in alle vraag naar het product.



Juan Rivas en Andres Álvarez Perea, van FrutXottic Spain, zijn gaan werken met de ananas uit Ecuador vanwege het vele luchtverkeer in Costa Rica. "In de loop van de tijd veranderde dat van een noodgedwongen keuze in een keuze met overtuiging. We hebben namelijk gemerkt dat de ananas uit Ecuador een andere smaak heeft en ook in andere kenmerken verschilt van die van Costa Rica op het gebied van duurzaamheid, externe kleur, maar vooral op het gebied van zoetheid".




"Het uiterlijk van deze ananassen is ook erg aantrekkelijk. Ze zijn mooi van vorm, hebben een goede vulling, grote en gelijkvormige kronen en een gouden kleur die niet te vinden is in het aanbod van Costa Rica", aldus Rivas. Samen met zijn belangrijkste handelspartner Frutas Olivar, werkt FrutXottic Spain eraan om beetje bij beetje het idee dat klanten hebben over het consumeren van ananas te veranderen, hoewel Juan stelt dat ze daarin "nog een lange weg te gaan hebben". FrutXottic Spain bevindt zich op de MercaMadrid markt. Het bedrijf zet product af op de nationale markt en is daarnaast ook actief in andere landen van de EU, zoals Frankrijk, Italië, Portugal en Griekenland.



"Op het moment zijn we op zoek naar nieuwe handelsbetrekkingen buiten Europa op opkomende markten. We hebben gemerkt dat de tendens is dat de consumptie van ananas die per schip vervoerd is beetje bij beetje wordt vervangen door de consumptie van per vliegtuig vervoerde ananas. Iedereen wil een ananas met een betere smaak, een ananas die natuurlijker is en bovenal veel verser".


Meer informatie:
Juan Rivas y Andres Álvarez Perea
Frutas Olivar
España
T: +34 687 58 70 39 (Juan)
T: +34 609 50 89 49 (Andres)
Publicatiedatum: