Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van der Linde:

"Eind mei is wortelhandel klaar"

Tholen - De wortelhandel in Nederland loopt momenteel rustig door. "Er is momenteel minder vraag vanuit Oost-Europa, maar ik verwacht dat zij tot eind juni wortelen nodig hebben. Het kan zomaar weer aantrekken", vertelt Paul van der Linde van de gelijknamige peen- en aardappelhandel uit Emmeloord. "De handel naar Zuid-Europa is wel goed te noemen, daar springen voornamelijk de Belgische handelaren op in."


Sinds februari stijgt de prijs van peen wekelijks maar blijft deze week stabiel. Op dit moment ligt de prijs voor gewassen peen tussen de 30 en 40 cent. De vraag naar peen is aangetrokken omdat de oogst van vroege peen uit Zuid-Europa grotendeels verloren is gegaan door de vele regen. In Nederland is er nog volop voorraad maar die slinken sneller dan anders. "



Ik verwacht dat we eind mei ongeveer wel kaar zullen zijn aangezien de partijen zeer slecht zijn. 70% van de peen is van mindere kwaliteit", vertelt Paul. "Dat betekent dat we dit seizoen erg veel werk hebben aan de peen, maar de prijzen zijn gelukkig goed. Een heel andere situatie dan vorig jaar. De kwaliteit van peen was toen uitstekend. Je had er weinig werk aan maar er waren geen klanten, dus de prijzen waren laag. Deze situatie heb ik veel liever", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Van der Linde
Paul van der Linde
Mobile 0031-(0)652063601
Office 0031-(0)527617979
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com
www.vanderlindebv.com