Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: kiwi-oogst begint

Eind april zal de oogst van de Hayward kiwi in de regio Mar de Plata in Argentinië beginnen. Hoewel deze in andere regio's al begonnen is, wacht men in Mar de Plata wat langer om een optimale kwaliteit en smaak van het fruit te garanderen. De oogst zal duren tot oktober, de deadline voor het in goede staat bewaren van de kiwi.



Ignacio Ríos, van Maramet Kiwi: "We verwachten een groei van 20 % in de oogst ten opzichte van het vorige jaar, terwijl de kwaliteit, die karakteristiek is voor de kiwi uit onze regio, behouden blijft".

Maramet exporteert hoofdzakelijk naar Spanje en Italië. Hoewel het om kleine volumes gaat, is het bedrijf van plan om door te gaan met de onderhandelingen met nieuwe markten om te blijven uitbreiden in Europa en de rest van de wereld.

Momenteel teelt en verhandelt Maramet (het merk waaronder de kiwi op de markt komt) alleen Hayward kiwi. Ríos stelt echter: "We analyseren continu de mogelijkheid om te diversificeren naar andere rassen. Daarnaast zijn we van plan een premium merk te creëren voor de specialisatie van onze producten".


Meer informatie: 
Ignacio Rios Tabakian
Maramet Kiwi
Argentina
T: (54) 223 5272739 
Publicatiedatum: