Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Notenspecialist Besana breidt met 80 hectare uit in Kazachstan

Het Italiaanse Besana International heeft een contract getekend waarmee het de beschikking krijgt over nogmaals 80 hectare grond in Kazachstan. Hierop zullen onder andere hazelnoten en amandelen worden geteeld.


Pino Calcagni met zijn Kazachse partner

Het gaat om een nieuw project waarmee de Italiaanse hazelnootproductie in Kazachstan wordt uitgebreid. Er wordt gebruik gemaakt van micro-geproportioneerde planten uit Italiaanse laboratoria en de nieuwste apparatuur voor irrigatie en fertigatie.



"Met meer dan honderd jaar ervaring in de sector van gedroogde vruchten proberen we innovatieve telers te ondersteunen, zowel in Italië als daarbuiten. In de afgelopen jaren hebben we projecten uitgevoerd in Oost-Europa en in Centraal-Azië, zoals in Kazachstan. Laten we niet vergeten dat men in deze landen al vele eeuwen bezig is geweest met noten, amandelen en hazelnoten. We hebben ons aangepast en dankzij geavanceerde kwekerijen zoals Vitroplant en Battistini Vivai hebben we rassen geplant die geschikt zijn voor de klimaten en de behoeften van die gebieden," zegt Pino Calcagni van Besana.



Calcagni onderstreept dat er bij landbouwers een soort protocol bestaat waarmee zij een goede prijs kunnen krijgen voor hun producten. Als dit niet het geval is, dan neemt Besana de producten terug en worden deze elders afgezet.



Besana International is van 9 tot 11 mei aanwezig zijn tijdens Macfrut in Rimini.

Op de beurs hoopt Besana International Italiaanse en buitenlandse partners te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in investeringen in moderne droge fruitgewassen (voornamelijk hazelnoten, walnoten, amandelen en pistachenoten) en gedroogd fruit. De mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkelingen zijn veelbelovend.


Contact:
Besana spa
Via Ferrovia, 210
80040 S. Gennaro Vesuviano (NA)
Tel.: (+39) 081 8659317
Fax: (+39) 081 8657651
Email: info@besanagroup.com
Web: www.besanaworld.com
Publicatiedatum: