Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 20 april ook rode uien

Gele uien belangrijk Egyptisch exportproduct

Als het gaat om uienteelt staat Egypte wereldwijd gezien op de zevende plaats en in de Arabische wereld zelfs op de eerste plaats. De ui is, na sinaasappelen en aardappelen, het belangrijkste exportproduct. Volgens de laatste statistieken van de Agricultural Export Council was de Egyptische uienopbrengst goed voor 1,75 miljoen ton. Het volume dat in 2017 naar het buitenland werd geëxporteerd, bedroeg 476 duizend ton.



In 2018 verwacht het land een uienopbrengst van twee miljoen ton met een exportdeel van 600.000 ton dankzij nieuwe contracten die de Egyptische regering heeft bedongen met China, Australië en Zuid-Afrika.



In Italië loopt het uienseizoen op het einde, zeker voor de witte uit. Over het algemeen was de markt tot december vrij teleurstellend. In de maanden die volgden trok de markt weer aan, maar dit was niet genoeg om het verlies goed te maken. "Veel importeurs halen hun uien nu uit het buitenland. Wij exporteren nu gele uien van uitzonderlijke kwaliteit en vanaf 20 april zullen we ook rode uien gaan exporteren," zegt Reda, een Egyptische uienteler.



Voor meer informatie:
All fresh for import and export
119 Abo Bakr El Seddik street
32058 Sadat city, Menufiya (Egypte)
Tel.: +20 1016151498
Email: info@allfresheg.com
Publicatiedatum: