Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: gebruik van fruitzakken duurder dan gewasbeschermingsmiddelen

Fruitzakken worden in China steeds duurder in het gebruik. Bij appelen kost de toepassing van fruitzakken ongeveer 0,6 yuan (0,08) per kilo en ongeveer 30.000 yuan (3.855) per hectare. Dat maakt de zakken duurder dan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Voor veel telers zijn de zakken het duurste onderdeel van de appelteelt.


Fruitzakken

Het nut van de werking van fruitzakken wordt breed bediscussieerd binnen de sector. Er zijn twee argumenten tegen het gebruik van de zakken.

De methode achter de zakken is ontwikkeld in Japan. Japanse telers zijn echter al begonnen om het gebruik van de zakken uit hun bedrijfsproces te verwijderen. Landen waarin sprake is van een goed ontwikkelde landbouwsector, zoals bijvoorbeeld de VS, zijn tot de conclusie gekomen dat het natuurlijk voor een appel is om onder de zon te groeien en dat dit belangrijk is voor een normale ontwikkeling. Zodoende worden de appelen uit Washington worden onder zonlicht geteeld. Ook in landen als Polen, Nieuw-Zeeland en Itali wordt het fruit zonder zakken geteeld. De kwaliteit van de appelen uit deze landen is zeer goed. Meer dan 80% van de totale opbrengst van deze landen vallen in de categorie met de hoogste kwaliteit, waarmee het hogere marktsegment kan worden ingenomen.

Het andere argument tegen het gebruik van de zakken heeft te maken met hoe de tijden veranderen. Arbeiders worden ouder en kleine telers verenigen zich tot grote teeltbedrijven. Hierdoor zijn veel nadelen van het gebruik van zakken steeds duidelijker geworden. Een van de grootste nadelen is dat het gebruik van de zakken erg arbeidsintensief is. De kosten van de zakken zijn hoog en zorgen voor veel extra werk voor de stafleden. Ook heeft het fruit dat in zakken heeft gezeten een slechte smaak, een lage kwaliteit en zijn ze slecht bestand tegen transport of bewaring. Bovendien zijn de zakken schadelijk voor het milieu.

Bron: iFresh

Publicatiedatum: 12-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: