Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikanen willen meer online mogelijkheden

Tesco boekt 28% meer winst

Noord-Ierland: Musgrave investeert in prijzen
De Noord-Ierse marktleider Musgrave gaat investeren in de prijzen van zijn assortiment bij vestigingen van de SuperValu- en Centra-ketens. De retailer gaat meer mogelijkheden geven om op alledaagse producten te besparen. Het bedrijf gaat ten opzichte van vorig jaar 10% meer investeren aan de hand van zijn prijzenbeleid. Volgens directeur Michael McCormack moet dit ervoor zorgen dat de beste combinatie wordt bereikt van waarde voor de consument, klantenservice en kwaliteit.
Bron: lurganmail.co.uk

Zwitserland: Migros lanceert Amigos-platform

De Zwitserse keten Migros heeft een nieuw online platform gelanceerd onder de naam Amigos. Via het platform kunnen consumenten in contact komen met andere mensen die bereid zijn om bestellingen aan te nemen en deze tegen een vergoeding bij de consument zelf af te leveren. Het platform wordt aanvankelijk gebruikt in een pilot-project in de omgeving van Zürich en Bern. Consumenten die in aanmerking willen komen als bezorger kunnen zich aanmelden door de app bij Google Play Store of Apple Store te downloaden en zich aan de hand van hun Migros-account te registreren. Vanaf 23 april kunnen klanten boodschappen bestellen, waarna het Amigos-project dan echt van start kan gaan.
Bron: ecommercenews.eu

VK: Tesco heeft 28% meer jaarwinst
Tesco had in 2017 een toename in winst van 28%. Dit kwam met name door de omzetgroei van het laatste kwartaal, die beter was dan verwacht. De winst binnen de periode van 12 maanden tot 24 februari kwam neer op £1,64 miljard (€1,88 miljard), terwijl de totale groepsomzet met 2,8% steeg tot £57,5 miljard (€65,8 miljard). De vergelijkende winkelomzet bij Britse en Ierse vestigingen steeg in het laatste kwartaal met 2,4%, terwijl analisten waren uitgegaan van 2,2%.
Bron: theguardian.com

VS: Food City bestaat 100 jaar
De Amerikaanse supermarktketen Food City viert zijn honderdjarige jubileum. De keten begon ooit bescheiden in Greeneville, Tennessee, maar heeft inmiddels vestigingen in vier verschillende Amerikaanse staten. "We hebben een mooie reis gemaakt. We zijn van ver gekomen. We willen de beste retailer zijn die we kunnen zijn," zegt onderdirecteur Rick Bishop van de afdeling van Food City in Chattanooga. Om het jubileum te vieren, is het bedrijf dat met zijn hoofdkwartier is gevestigd in Abingdon te Virginia van plan om $100.000 (€80.750) aan liefdadigheidsinstellingen te doneren. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor een wedstrijd met $100.000 als prijs.
Bron: timesfreepress.com

VS: Supervalu verkent mogelijkheden, waaronder overname
Supervalu werkt met de instellingen Lazard en Barclaus aan het verkennen van mogelijke volgende stappen voor de groothandelaar. Een van de mogelijkheden is een overname. Het investeringsbedrijf Blackwells Capital heeft zes leden genomineerd voor de raad van bestuur, wat Supervalu heeft gemotiveerd om naar de toekomst te kijken. Aanvankelijk wilde Blackwell eerst slechts drie leden nomineren, maar in maart werd het aantal nominaties verhoogd naar zes. Volgens een verslag van Reuters wil Blackwells Supervalu ertoe brengen om 30% van zijn 217 vestigingen te verkopen, meer dividend uit te keren en om plannen te maken voor het terugkopen van aandelen. Minder dan een maand geleden sloot Supervalu drie verschillende overeenkomsten om een aantal vestigingen van zijn keten Farm Fresh Food & Pharmacy van de hand te doen. Van de 38 winkels van deze keten worden er voor $43 miljoen (€34,7 miljoen) 21 filialen verkocht aan de ketens Food Lion, Harris Teeter en Kroger Mid-Atlantic Division.
Bron: progressivegrocer.com

Amerikanen willen meer online mogelijkheden
Consumenten maken steeds meer gebruik van online mogelijkheden voor boodschappen. Uit onderzoek van het marketingbureau SKUlocal blijkt dat de gemiddelde consument uitgaat van online toegang bij het doen van boodschappen. 43% van alle ondervraagde consumenten zijn lid van een dienst die thuisbezorging aanbiedt. 47% gebruikt dit soort diensten voor schoonheids- en verzorgingsproducten. Het onderzoek van SKUlocal is gepubliceerd in het rapport "The Convenience Dynamic: How Digital Shopping Is Shifting the Grocery Ecosystem." De online omzet van algemene producten gaat het snelst, terwijl die van versproducten en diepvriesproducten trager loopt.
Bron: supermarketnews.com

VS: Instacart verkrijgt financiering
De thuisbezorg-startup Instacart heeft een financieringsronde afgerond, waarmee het bedrijf $350 miljoen (€282,6 miljoen) heeft verkregen. Daarmee komt de waarde van het in San Francisco gevestigde bedrijf op $4,35 miljard (€3,5 miljard). Instacart verzorgt thuisbezorging voor zo'n 200 retailers, waaronder ook grote ketens als Target en Costco Wholesale. De financiering wordt mogelijk gebruikt om het aantal stafleden te verdubbelen en om het bereik binnen Noord-Amerika te vergroten. Ook wordt er geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten.
Bron: reuters.com

VS: Giant Food Stores plant winkels in Pennsylvania

Giant Food Stores LLC heeft plannen bekend gemaakt om uit te breiden in Pennsylvania. De dochteronderneming van Ahold Delhaize gaat zes nieuwe winkels en vijf nieuwe pompstations openen. Daarnaast worden twee locaties gerenoveerd. In de komende twee jaar zal Giant voor deze plannen $70 miljoen (€56,5 miljoen) investeren. Als onderdeel van de plannen zal Giant voor het eerst uitbreiden in de regio's van East Stroudsburg and Walnutport. "We stellen het bedrijf op voor groei op de lange termijn. We zijn daarom erg enthousiast om onze aanwezigheid te versterken in East Stroudsburg en Walnutport om zo de huishoudens in deze regio's beter van dienst te zijn,' zegt Giant-directeur Nicholas Bertram. "Dit jaar viert Giant dat dit bedrijf 95 jaar geleden in Pennsylvania is opgericht, dus daarom zijn we in het bijzonder trots dat we kunnen investeren in onze eigen staat."
Bron: progressivegrocer.com

VS: Kroger heeft 11.000 vacatures
De Amerikaanse retailer zoekt naar nieuwe stafleden. De keten heeft zo'n 11.000 vacatures voor zijn supermarktafdelingen, waaronder bijna 2.000 functies in management. Volgens eigen zeggen heeft Kroger in 2017 10.000 nieuwe banen gegenereerd. In 2016 werd via de retailgroep werkgelegenheid voor 12.000 stafleden gecreëerd. Bij deze cijfers worden nieuwe banen als gevolg van investeringen buiten beschouwing gelaten. Dit betreft bijvoorbeeld tijdelijke functies in verband met de aanbouw van nieuwe filialen. Ook zijn de toenames aan functies niet meegeteld die zijn ontstaan door fusies.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart werkt met Postmates voor thuisbezorging
Walmart gaat met de bezorgdienst Postmates samenwerken om voor meer consumenten thuisbezorging mogelijk te maken. Het doel is dat door deze nieuwe samenwerking meer dan 40% van alle Amerikaanse huishoudens kan worden bereikt. De samenwerking gaat van start in Charlotte in North Carolina, waarna in de maanden die daarop volgen de dienst wordt uitgebreid naar de rest van de VS. Het wordt voor supermarktketens steeds belangrijker om een eigen online thuisbezorgdienst te hebben, gezien steeds meer consumenten de voorkeur geven voor thuisbezorging. Analisten verwacht dat de online sector steeds verder zal groeien, gezien thuisbezorgdiensten steeds sneller en efficiënter worden.
Bron: cnbc.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018