Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Drie mannen gearresteerd voor oplichterij van 70.000 euro

De Guardia Civil heeft drie mannen, van 32, 38 en 69 jaar oud, gearresteerd in Valencia. Ze zijn verdachten in een zaak waarin telers in Vega Baja voor ongeveer 70.000 euro werden opgelicht. De daders kochten 163 ton sinaasappelen van vijf bedrijven, maar hebben er nooit voor betaald. Agenten in Torrevieja zijn op zoek naar de vierde betrokkene bij de fraude, wiens identiteit reeds bekend is. Het gaat om iemand met een flink strafblad.

De gearresteerden maakten deel uit van een georganiseerde groep die eigenaren van sinaasappelkwekerijen selecteerde van wie verwacht werd dat ze gemakkelijk opgelicht konden worden. Vervolgens werden deze mensen bezocht en boden de oplichters aan citrus van hen te kopen. Er werd een overeenkomst gesloten waarin bepaald werd dat er een eerste kleine betaling in contanten gedaan zou worden en dat de rest van het bedrag na de oogst betaald zou worden.

De oplichters deden zich voor als ondernemers, richtten zelfs bedrijven op en huurden oogstarbeiders in via een uitzendbureau. Ze maakten ook websites voor het geval iemand ze zou verdenken en ze op internet op zou zoeken. Op die websites was alleen algemene informatie over de bedrijven te vinden: niets afwijkends wat verdenkingen zou oproepen. De telers kwamen er op de afgesproken dag van betaling achter dat er sprake was van oplichterij: de kopers waren verdwenen en hun telefoons waren buiten werking.

De Guardía Civil spoorde de daders op, van wie bekend was dat ze eerder betrokken waren geweest in vergelijkbare zaken. De drie mannen werden opgepakt voor vijf misdrijven van oplichterij en voor het lid zijn van een criminele groep.

Bron: diarioinformacion.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018