Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Universiteit van Singapore

Champignonafval omgezet in biobrandstof

Onderzoekers van de Universiteit van Singapore hebben een revolutionaire manier ontwikkeld om champignonafval om te zetten in biobrandstof. Hoewel het tegendeel vaak beweerd wordt, zijn biobrandstoffen, die veelal uit voedingsgewassen gewonnen worden, vaak milieu-onvriendelijker dan gedacht. Deze nieuwe technologie kan hier echter verandering in brengen doordat de brandstof gewonnen wordt uit een afvalproduct van de champignonteelt. De onderzoekers leggen uit hoe 
Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), een bacterieel bijproduct, geïsoleerd kan worden en toegepast kan worden om plantaardige cellulose in biobutanol om te zetten. Biobutanol is een biobrandstof die geschikt is voor voertuigen met benzinemotoren. 

Inhabitat.com beschrijft hoe de TG57-bacteriestam, die in 2015 voor het eerst geïdentificeerd werd, gebruikt kan worden voor de productie van duurzame biobrandstof. "De productie van biobrandstof op basis van niet-agrarische grondstoffen zal de duurzaamheid ten goede komen en zorgen voor een flinke kostenvermindering," legt onderzoeker He Jianzhong uit aan Silicon Republic. "Onze methode om cellulose in biobutanol om te zetten door middel van TG57 betekent een grote doorbraak in de metabolische engineering en is een belangrijke mijlpaal voor de duurzame en kostenefficiënte productie van hernieuwbare biobrandstoffen."
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018