Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Regering Curaçao bespreekt terugkeer Venezolaanse fruitboten

Morgen komt de ministerraad bijeen om te praten over de terugkeer van de Venezolaanse fruitverkopers, zo heeft de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, laten weten. Hij reageerde hiermee op het openen van de grenzen tussen de ABC-eilanden en Venezuela. 

Begin maart vertrokken de laatste fruitboten van het eiland. Hun vaste plaats aan de Sha Caprileskade werd vervolgens beschikbaar gesteld aan lokale kooplui. Nu bestaat echter de kans dat de fruithandelaren uit Venezuela terug zullen keren. 

Curacaochronicle.com meldt dat er volgens Martina geen reden is om het beleid aan te passen maar dat de situatie nu wel anders is. Om deze reden zal de regering de zaak bespreken. Eerder stelde Martina dat als de Venezolanen terug zouden keren er een andere plaats voor hen gevonden zal worden. 

Even snel als de grens tussen Venezuela en Aruba, Bonaire en Curaçao in januari gesloten werd, ging zij het afgelopen weekend weer open. Tijdens een onaangekondigd bezoek van de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan Caracas werd een overeenkomst met Venezuela bereikt over het herstel van het lucht- en zeeverkeer met de drie eilanden. 

In januari maakte het regiem van Nicolás Maduro een einde aan alle verkeer, naar verluidt in een poging een einde te maken aan de smokkelhandel in wapens, verdovende middelen en grondstoffen. De inwoners van de eilanden werden hierdoor geraakt omdat zij voor hun groente- en fruitvoorziening afhankelijk zijn van Venezuela. Ook hebben veel eilandbewoners familie in Venezuela. Publicatiedatum: 12-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: