Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaan na 9 jaar vrijgesproken van diefstal aubergine

Negen jaar na voor het eerst beschuldigd te zijn van het stelen van een aubergine is een Italiaan eindelijk vrijgesproken. In 2009 werd de man betrapt bij het stelen van de groente op een privéterrein in Lecce. Bij zijn arrestatie smeekte hij de politie dat hij de aubergine had gestolen om zijn kind te eten te kunnen geven, omdat hij zonder baan zat. 

De rechtbank toonde aanvankelijk geen enkele genade en de man werd veroordeeld tot vijf maanden cel en moest een boete van €500 betalen. In hoger beroep werd het vonnis omgezet in een gevangenisstraf van twee maanden en een boete van €120. De advocaat van de Italiaan liet het hier echter niet bij zitten en bracht de zaak voor het Hof van Cassatie in Rome. Hier werd de Italiaan, weliswaar bijna tien jaar na zijn arrestatie, uiteindelijk vrijgesproken. 

Volgens punchng.com uitte het Hof van Cassatie kritiek op de lagere rechtbanken omdat deze de financiële situatie van de man niet in beschouwing hadden genomen. Het Hof beklaagde zich bovendien over de enorme bedragen die de zaak heeft gekost, waarbij €7.000 tot €8.000 aan overheidsgeld uitgegeven werd aan de juridische verdediging van de man, die dit zelf niet kon betalen.


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018