Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Na verlies snelle zeeverbinding

Marktkooplui eisen schadevergoeding na opheffing veerdienst

Handelaren van de Scarborough Market eisen compensatie van de regering omdat zij duizenden euro's verlies lijden als gevolg van het uit de vaart nemen van de T&T Express ferry op 13 maart jongstleden. 

De marktkooplieden uit het Midden-Amerikaanse Tobago beweren dat zij afhankelijk zijn van deze snelle veerpont voor het dagelijks vervoer van hun groenten. Sinds zij twee weken geleden overgeschakeld zijn op de Cabo Star komen veel van hun producten in slechte conditie aan omdat de tocht maar liefst negen uur duurt en de temperaturen op het autodek van de pont flink oplopen. 

Handelaar Eglah Roach-Adams vertelt aan Newsday Tobago dat er ook telers in Tobago zijn die groenten leveren maar het gaat dan alleen om bescheiden volumes. De marktlui vertrouwen al ruim twintig jaar op telers uit Trinidad om de markt in Tobago te bevoorraden. 

Roach-Adams legt uit dat ze sinds december vorig jaar al €7.270 verlies heeft geleden en vreest dat haar verliezen nog verder op zullen lopen. "We moeten de leveranciers toch betalen. Als de producten bedorven of verbrand aankomen, moeten we de volle prijs betalen ook al kunnen we ze niet meer verkopen. We moeten onze producten hier in goede orde kunnen ontvangen."


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018