Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bahri dadels uit Namibië bereiken Midden-Oosten

Tijdens het seizoen, dat van januari tot maart duurde, heeft Desert Fruit in Namibië Bahri dadels van hoge kwaliteit geproduceerd die onlangs naar Abu-Dhabi, Dubai, Koeweit, Cambodja, Indonesië, de Malediven, Singapore het Verenigd Koninkrijk en Zwisterland werden geëxporteerd, evenals naar de koningshuizen in de Emiraten en dit laatste ziet Desert Fruit Namibia als een enorme eer. 

Charles Edmonds van Desert Fruit is zeer tevreden over de oogst van 2018. "Bahri is een uniek dadelras dat vers gegeten kan worden en natuurlijk wordt gedroogd. In het Midden- en Verre Oosten is deze dadel zeer bekend en wordt hij als delicatesse beschouwd. Desert Fruit Namibia teelt drie verschillende dadelrassen die vers gegeten worden en zodoende hun afzetmarkt binnen 72 uur moeten bereiken."

 

De meeste liefhebbers van dadels laten deze unieke gele Bahri dadels gedeeltelijk op natuurlijke wijze drogen om optimaal te kunnen genieten van de zoete karamelsmaak. In augustus kwamen de bomen in bloei en het fruit kon van januari tot maart worden geplukt. Charles legt uit dat de oogst in 2018 weliswaar klein was maar dat de dadels van uitmuntende kwaliteit waren. "We zijn trots op onze oogst en de technische vooruitgang die we hebben geboekt omdat we geen ervaring hebben met de dadelteelt. Dit geldt ook voor het verpakken en verwerken. Ons team heeft in de loop der jaren enorm veel ervaring opgedaan en is er op getraind om het optimale uit de oogst te halen. Dankzij hun harde werken hebben wij deze geweldige oogst binnen weten te halen."

In 2019 zullen deze technische ontwikkelingen nog verder benut worden om de productie te verhogen en beter aan de marktvraag tegemoet te kunnen komen. Desert Fruit Namibia is één van de twee bedrijven in Zuid-Afrika die buiten het seizoen verse dadels aan het noordelijk halfrond leveren. "Dit maakt het bedrijf en Namibië bijzonder en zet ons op de kaart, zij het in een kleine markt," voegt Charles toe. 

Seth Holmes, directeur, bedankt alle partners in Namibië, en dan met name de overheid en AMTA, die het Desert Fruit mogelijk maken om dit product zo vers mogelijk aan de klant te leveren. 

Desert Fruit werd in 2005 opgericht. De eerste dadelpalmen werden in 2006 aangeplant en het bedrijf is één van de weinige dadeltelers op het zuidelijk halfrond. Desert Fruit heeft 22.000 dadelpalmen van verschillende leeftijden. Wanneer deze volledig productief zijn dan zal het bedrijf in totaal naar verwachting ruim 3.000 ton dadels van exportkwaliteit kunnen oogsten. Desert Fruit Namibia is het enige bedrijf dat speciale rassen zoals Zamli, Khallas en Bahri teelt en vermarkt op het zuidelijk halfrond. Het bedrijf heeft in totaal 450 mensen in dienst, waaronder vaste krachten en seizoensarbeiders. Voor meer informatie:
Seth Holmes
Desert Fruit Namibia
Tel: +27 54 030 0014
Email: seth@desertfruit.net
http://www.desertfruit.com.na


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018