Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De kosten van een simpel bord eten wereldwijd

Wanneer mensen in arme landen honger lijden, komt dat voor een groot deel omdat voedsel erg duur is. Een rapport van de World Food Programme heeft het grote gat in de voedsel prijzen wereldwijd geanalyseerd. In veel gevallen is dat mensen in arme landen bijna hun hele loon aan basisbehoeften moeten uitgeven.

Het onderzoek heeft het aandeel van het dagelijks inkomen gemeten wat mensen wereldwijd aan eenvoudige ingrediënten voor een eenvoudige bonenstoofpot spendeerden. De cijfers werden vergeleken met de kosten voor eten voor een inwoner van de staat New York.

Een gemiddelde inwoner van de staat New York besteed 0,6% van zijn of haar dagelijkse inkomen aan ingrediënten voor een bonenstoofpot van 600 kilocalorieën. Dat bedrag is ongeveer $1.20.

In India zouden veel mensen, die ingrediënten erg betaalbaar vinden, omdat in India de kosten kunnen oplopen tot $9.25. Dat is 4,25% van het dagelijks inkomen. De situatie in andere delen van de wereld is nog veel slechter, vooral in Afrika. Iemand die in Zuid-Soedan woont, moet wel anderhalve dag werken om een simpele maaltijd te kunnen bekostigen. De prijs van een bonenstoofpot in Zuid-Soedan is $321,70. Het is dus niet verrassend dat veel van de inwoners niet genoeg te eten hebben.

Publicatiedatum: