Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De kosten van een simpel bord eten wereldwijd

Wanneer mensen in arme landen honger lijden, komt dat voor een groot deel omdat voedsel erg duur is. Een rapport van de World Food Programme heeft het grote gat in de voedsel prijzen wereldwijd geanalyseerd. In veel gevallen is dat mensen in arme landen bijna hun hele loon aan basisbehoeften moeten uitgeven.

Het onderzoek heeft het aandeel van het dagelijks inkomen gemeten wat mensen wereldwijd aan eenvoudige ingrediŽnten voor een eenvoudige bonenstoofpot spendeerden. De cijfers werden vergeleken met de kosten voor eten voor een inwoner van de staat New York.

Een gemiddelde inwoner van de staat New York besteed 0,6% van zijn of haar dagelijkse inkomen aan ingrediŽnten voor een bonenstoofpot van 600 kilocalorieŽn. Dat bedrag is ongeveer $1.20.

In India zouden veel mensen, die ingrediŽnten erg betaalbaar vinden, omdat in India de kosten kunnen oplopen tot $9.25. Dat is 4,25% van het dagelijks inkomen. De situatie in andere delen van de wereld is nog veel slechter, vooral in Afrika. Iemand die in Zuid-Soedan woont, moet wel anderhalve dag werken om een simpele maaltijd te kunnen bekostigen. De prijs van een bonenstoofpot in Zuid-Soedan is $321,70. Het is dus niet verrassend dat veel van de inwoners niet genoeg te eten hebben.  


Publicatiedatum: 1-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: