Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joey Deen, Denimpex:

"Limemarkt herstelt na slechte start"

Tholen - De markt voor limes is de afgelopen tijd erg slecht geweest in Europa. "Het is allemaal begonnen toen de prijzen in week 7 een flinke daling hebben ingezet. Reden voor deze prijsdaling is gelukkig wel te herleiden, Brazilië heeft - startende met de export van week 4 t/m week 11- variërend tussen de 20% en 40% meer limes gestuurd dan in de jaren ervoor, en in de eerste weken van het jaar is de consumptie van limes altijd een stuk lager in Europa. Het was kortom een simpel optelsommetje", concludeert Joey Deen van Denimpex. 



"Momenteel is de markt herstellende. De laatste weken zijn de exportvolumes uit Brazilië lager dan voorgaande jaren. Mexico stuurt haast niets naar Europa omdat ze op het moment een hele goede markt met goede prijzen hebben in hun belangrijkste afzetmarkt, de Verenigde Staten. En de productie is in deze tijd ook nog gelimiteerd. Er zijn nog wel redelijk wat oudere partijen limes in de markt op dit moment, maar die zullen in de aankomende één a twee weken ook hun bestemming krijgen. Hierna zal de markt weer op een normaal en gezond niveau moeten komen", verwacht de importeur.



Naar verwachting zullen de export volumes uit Brazilië stabiel blijven of misschien zelfs een beetje zakken. En de eerste volumes Mexicaanse limes zullen pas het water op gaan in week 17/18, mits de prijzen hier in Europa beter worden. Anders zullen ze gewoon naar de Verenigde Staten blijven sturen", verwacht Joey. "Nu de temperaturen hoger worden in Europa zal ook de consumptie toenemen. En met de huidige exportvolumes zal dat waarschijnlijk zorgen voor een prijsstijging. Of we weer gelijk richting de €10 tot 12 euro gaan betwijfel ik, maar 6 tot 8 euro is wel haalbaar."



Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex B.V.
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
T: +31 20 6246390
F: +31 20 6225448
www.denimpex.nl