Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruit behoudt zijn stevigheid door coating

Decco heeft een nieuwe eetbare coating onder de naam Naturcover ontwikkeld. De coating kan worden toegepast op fruit als avocado's, citrus en meloenen. De coating is bedoeld om uitval door uitdroging tegen te gaan. Het fruit behoudt door de coating zijn stevigheid en kan bovendien een beschermende laag vormen bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Bij de toepassing van Naturcover behoudt het fruit zijn natuurlijk uiterlijk en krijgt het fruit een uitstekend anti-oxiderend effect zonder dat het product er kunstmatig uit gaat zien.De Decco Fullcover Packing-technologie is ontwikkeld binnen een groter framewerk, dat erop is gericht om de veelzijdigheid van verpakkings- en verwerkingstechnologie te verbeteren. Zodoende kan de Naturcover-technologie worden toegepast op zeer kleine volumes aan fruit, waarbij gebruik wordt gemaakt ven elektrostatische ladingen.

De effectiviteit van de technologie zorgt voor een egale coating. Het fruit wordt geheel bedekt, waarbij er op efficiënte wijze gebruik wordt gemaakt van water. De installatie van het Naturcover-systeem is simpel en is aan te passen voor elk type pakstation. Ook kan het systeem bij veel verschillende fruitsoorten worden gebruikt, zoals bij avocado's, hardfruit, zachtfruit, kiwi's, citrus, steenfruit, consumptiedruiven, ananas of mango's.

De toepassing van elektrostatische technologie heeft bovendien geleid tot de ontwikkeling van Decco Fullcover Campo. Hierdoor kunnen de oplossingen van Decco worden gebruikt bij teeltbedrijven, zelfs als deze zich op moeilijk te bereiken locaties bevinden.

Dezelfde technologie wordt ook gebruikt bij het desinfecteren van pakstations, sorteerlijnen, bewaringsruimte en distributiecentra. Het systeem maakt het mogelijk om het aantal werkuren tot een kwart te verminderen, terwijl elke hoek van de te reinigen ruimte wordt bewerkt door het elektrostatische effect. Hierbij is een minimale hoeveelheid water en reinigingsmiddel nodig.

De combinatie van Naturcover en Decco Fullcover-technologie zorgen voor significante verbetering in de leveringsketen en voor de kwaliteit van het fruit bij aankomst op de exportmarkt. De producten van Decco Naturcover kunnen worden gebruikt in combinatie met andere producten voor bewaring en verpakking, waaronder ook met producten die bedoeld zijn voor biologisch fruit.


Voor meer informatie:
Jaume Santonja
Decco Worldwide
+34 663 239 423
jaume.santonja@uniphos.com
www.deccopostharvest.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018