Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw-Zeelandse kiwiplantages voor recordbedragen verkocht

Vastgoedbemiddelaars op het platteland van Nieuw-Zeeland laten weten dat kiwi gold-plantages voor het dubbele van de hand gaan dan drie jaar geleden. 

In Paengaroa werd onlangs een plantage van 5,5 hectare, inclusief een woonhuis (€300.000,) voor €4 miljoen verkocht, wat neerkomt op €650.000 per hectare. Dit nieuws komt nadat Zespri bekend heeft gemaakt dat haar oogst dit jaar naar verwachting 20 miljoen dozen hoger zal zijn en daarmee groeit naar een waarde van €1,2 miljard. 

De Nzherald.co.nz schrijft dat het vastgoedkantoor PGG Wrightson Real Estate in Te Puke dacht met de verkoop van deze plantage een nieuw ijkpunt te hebben bereikt. "Toen kiwi gold-plantages in het seizoen 2016-2017 voor het eerst voor €590.000 per hectare van de hand gingen, vroegen we ons af of deze prijzen stand zouden houden. Nu zien we dit echter zo vaak gebeuren dat we er van overtuigd zijn dat kopers de waarde van dit soort objecten beter inschatten of in dit geval zelfs nog hoger waarderen," aldus Chris en Stan Robb van PGG Wrightson.
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018