Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Blockchain-oplossing voor mangosector

De agrarische technologie start-up T-Provenance uit Adelaide heeft €310.000 bijeen gebracht om haar blockchaintechnologie te testen in de mangosector in het noorden van Australië. De pilot is onderdeel van een tweejarig project van het Cooperative Research Centre for Developing Northern Australia (CRCNA).

De subsidie is inclusief een toelage van €186.000 van het CRCDNA en Data61. Het CRCNA werd door de regering van Australië opgericht in het kader van een programma van €3,8 miljard voor de steun aan bedrijven, overheidsinstanties en onderzoekers om de groeikansen van het bedrijfsleven in het noorden van het land te inventariseren. 

De komende tien jaar zal het CRCNA €46,5 miljoen aan Gemenebest-subsidies investeren om initiatieven vanuit het bedrijfsleven binnen drie sectoren te steunen: landbouw, tropische gezondheidszorg en de ontwikkeling van traditioneel ondernemerschap. T-Provenance zal aanvankelijk samenwerken met Growcom, een tuinbouworganisatie uit Queensland, en mangoteler Manbulloo om haar technologie te integreren zodat de mango's gedurende de hele toeleveringsketen gemonitord kunnen worden, waardoor de veiligheid, kwaliteit, traceerbaarheid en authenticiteit van het fruit gegarandeerd kan worden. 

Internet of Things-sensoren en slimme chips worden gebruikt om parameters zoals temperatuur en vochtigheid te monitoren zodat de toeleveringsketen van mango's geoptimaliseerd kan worden. De gegevens worden via een blockchainapplicatie ingevoerd en zijn toegankelijk middels een dashboard waar distributeurs, groothandelaren, telers en retailers de gegevens in kunnen zien. 

"We zoeken naar zwakke plekken in de toeleveringsketen, verbeteren deze waar mogelijk en elimineren elementen die nadelig zijn voor de kwaliteit en houdbaarheid van de mango's of die ongunstig zijn voor de prijzen en marges."

Hoewel de belangrijkste focus van dit project bij de mangosector ligt, zijn er ook mogelijkheden om deze technologie binnen andere sectoren toe te passen. "Het idee achter dit model is het elimineren van zwakke prestaties tussen het laatste stadium van O & O en het vroege stadium van het op de markt brengen. CRC overbrugt deze kloof."

De website innovationaus.com meldt dat T-Provenance bekend heeft gemaakt de lokale gemeenschap te steunen door een eigen leertraject voor ondernemers te starten. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018