

Mededelingen
Vacaturesmeer »
Tweetende AGF'ers
Laatste reactiesmeer »
- “De AGF-specialist profiteert ook van onze stap naar het retailschap” (2)
- Zwitserland: Coop neemt Siroop over (1)
- Aartsenfruit viert 40 jarig jubileum Mart Vergouwen (3)
- "Ananasje zonder jasje" (1)
- Scelta Taste Accelerator nu verkrijgbaar voor horeca (2)
- Overzicht wereldmarkt appelen (1)
- Transportcriminaliteit in 2017 stabiel ten opzichte van 2016 (2)
- Diepvriesproducten populair in Duitsland (1)
- "De meeste Marokkaanse truffels gaan naar Qatar en Saoedi-Arabië (1)
- Honingtomaat niet langer exclusief voor de AGF-specialist (2)
Top-5 gisteren
- Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.
Top-5 afgelopen week
- Honingtomaat niet langer exclusief voor de AGF-specialist
- Drie ton cannabis in vrachtwagen met sla en sinaasappelen
- "De peenhandel valt stil omdat retailers geen hogere prijs willen betalen”
- “De AGF-specialist profiteert ook van onze stap naar het retailschap”
- Tien grootste glasgroententelers bezitten bijna 10 procent totaal areaal
Top-5 afgelopen maand
Koerslijstmeer »
Wisselkoersen t.o.v. Euro
Bron: ECB
Weer & verkeer
L'Aquila, het centrum van de Italiaanse aardappelteelt
De provincie L'Aquila is met 3658 hectare een van de grootste en belangrijkste gebieden in Italië waar aardappelen worden geteeld. De teelt concentreert zich voornamelijk rond de vlaktes van Fucino op ongeveer 650 meter boven de zeespiegel. De grond is relatief vruchtbaar en rijk aan water.De meeste telers uit L'Aquila maken onderdeel uit van de Marsicana Potato Producer's Association. Deze coöperatie bestaat uit 8 landbouwcoöperaties die ongeveer 400 leden associëren die goed zijn voor een gemiddelde productie van 30-35 duizend ton.
Ongeveer 20.000 ton is bestemd voor de versmarkt en de rest voor de verwerkende industrie. Meestal voldoen deze aardappelen aan de vereisten van de specificatie en worden ze op de markt gebracht onder de naam Patata del Fucino en beschikken ze over een beschermde geografische aanduiding.
Het bewarings- en verwerkingscentrum bestaat uit 14 cellen, waarvan vijf met geconditioneerde temperatuur en negen met geforceerde ventilatie. Het zaaien gebeurt dit jaar later dan anders vanwege de weersomstandigheden. Deze vertraging wordt vervolgens tijdens het seizoen teruggevorderd.
Vanuit de cellen worden de aardappelen naar de epidermis-reinigingsmachine getransporteerd, die bestaat uit een reeks schroeven die het meest oppervlakkige deel wegnemen. Daarna worden de aardappelen gewassen waarna ze doorgaan
naar de optische sorteerder, die alle aardappelen met gebreken verwijdert.
Na wassen en selecteren worden de aardappelen gedroogd en onderverdeeld in gewicht en diameter. De laatste fase is die van de verpakking.
De vereniging selecteert de variëteiten die op dit moment in de Europese Unie worden geteeld en die zich het best aanpassen aan de verschillende culinaire specialiteiten. "We kunnen dan ook zeggen dat onze aardappelen voor elke consument geschikt zijn en dat ze op culinair gebruik zijn afgestemd. We selecteren de aardappelen dan ook op basis van strikte criteria, consistentie, uiterlijk , smaak en kleur," zegt een manager.
Contact:
Associazione marsicana produttore patate
Via Borgo Strada Quattordici, 87
67043 Celano (AQ)
Tel.: +39 0863.79501
Email: info@ampp.it
Web: www.ampp.it
Publicatiedatum: 11-4-2018
Plaats een reactie:
Ander nieuws uit deze sector: