Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India gaat meer mango's naar Europa exporteren

Binnenkort zullen er mango's uit West-Bengalen op de Europese markt verkrijgbaar zijn. De regering van de Indiase deelstaat is begonnen met de voorbereidingen om de beste mango's uit het district Malda naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk te exporteren. 

Vanaf juni zullen mangorassen zoals Himsagar, Lyangra, Fazli en Laxmanbhog naar Europa worden geëxporteerd. De productie van deze rassen zal dit seizoen naar verwachting ruim 400 ton bedragen.

Vertegenwoordigers van het lokale ministerie van landbouw hebben laten weten dat het fruit zorgvuldig zal worden geselecteerd. "Iedere mango moet een gewicht tussen de 300 en 350 gram hebben. Er mogen geen beschadigingen op de schil zitten en het fruit moet rijp maar toch stevig genoeg zijn om verpakt te worden en een tijd lang vers te blijven."

De regering laat moderne pakstations bouwen waar de mango's volgens internationale standaarden zullen worden verpakt. Er worden ook speciale voorzieningen gebouwd waar het fruit met heet water kan worden behandeld. Aangezien de grootste volumes vanuit Malda zullen worden geëxporteerd, worden de nieuwe faciliteiten met name in dit district gebouwd. 

Volgens de economictimes.indiatimes.com heeft de regering ook plannen voor de export naar de Verenigde Staten en Japan. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018