Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Primeuraardappelen van Salento krijgen nieuwe verpakking

Het seizoen van de nieuwe aardappelen van de rode grond van Salento is begonnen. "De aardappelen zijn van goede kwaliteit, van gemiddelde afmeting en de opbrengst per hectare is hoog. We telen onder andere de Sieglinde variëteit, een van de meest gewaardeerde variëteiten in Noord-Europa. De teelt verloopt goed en we volgen een strikt teeltregime. Dat moet ook want de aardappelen zijn DoP-gecertificeerd," zegt Francesco Romano, manager van het Italiaanse bedrijf Ro.Gr.An.

Klik op 'play' om de video te bekijken


Het bedrijf teelt ook de variëteiten Annabelle, Inova en Spunta en dit seizoen is daar de Exquisia bijgekomen. Die laatste gedijt goed bij de rode bodem en de lage temperaturen van Salento en de smaak is dan ook uitstekend.Met aandacht voor de dynamiek van markten en het zoeken naar verpakkingsmaterialen zonder chemische componenten, zal Ro.Gr.An vanaf dit seizoen de aardappelen verpakken in jutezakken die zijn behandeld met natuurlijke sojaolie en niet met minerale oliën afgeleid van MOSH-olie / MOAH. De zakken zijn tevens gecertificeerd door een klein etiket op de zak met het woord 'food grade'.
"Talrijke supermarkten in Duitsland zullen zeer oplettend zijn en de verpakking analyseren om te zien of ze voldoen aan de gezondheidsnormen, die worden voorgeschreven door de Duitse en EU-regelgeving. Zij vinden het belangrijk om besmetting van voedsel en groenten en fruit in het algemeen te voorkomen want sommige verpakkingsmaterialen bevatten bijvoorbeeld kankerverwekkende stoffen," zegt Romano.

Romano benadrukt ook dat het bedrijf een nieuwe huisstijl heeft, geïnspireerd op minder felle kleuren. Ook het papier krijgt een restyling waarmee het product beschermt wordt tegen het licht.
"Een groot deel van de producten die Ro.Gr.An op de markt brengt, is GlobalGAP gecertificeerd en komt van rode bodems dicht bij de zee die het product de juiste hoeveelheden jodium geven. Dat is belangrijk voor het metabolisme van de mens."
Contact:
Francesco Romano - manager
RO.GR.AN. Srl
Tel.: +39 335 5374513
Email: rogranitalia@gmail.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018