Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bekende Taiwanese groentenspecialiste en weldoenster met pensioen

De bekende filantropische handelaar Chen Shu-chu, die ruim een halve eeuw groenten verkocht op de markt in Taitung, is gestopt en naar Kaohsiung verhuisd, laat overheidsfunctionaris Justin Huang weten. 

"Het kwam niet als een verrassing dat ze ging stoppen," vervolgt Huang. De zevenenzestigjarige Chen werd rond nieuwjaar ziek en besloot vervolgens te stoppen met haar zaak. Chen Chia-ming, haar jongere broer, heeft de groentenkraam overgenomen en zal hem in mei aan zijn zoon over zal dragen. 

Chen werd een begrip in heel Taiwan nadat lokale en internationale media haar liefdadigheidswerk roemden. In 2010 werd ze door Time Magazine uitgeroepen tot één van de honderd meest invloedrijke personen vanwege haar donatie van ruim €277.177 aan diverse liefdadigheidsinstellingen. In dat zelfde jaar werd zij door Forbes Asia genoemd als één van de 48 filantropische helden. 

In 2012 was Chen één van de zes winnaars van de Ramon Magsaysay Award voor haar hulp aan de armen, waarmee ze bedrag van €40.760 won dat ze volledig doneerde aan het Mackay Memorial Hospital in Taitung. 

Volgens focustaiwan.tw stierf de moeder van Chen in het kraambed omdat het gezin te arm was om een ziekenhuisbevalling te betalen. Om haar vader te helpen bij het opvoeden van haar jongere broers en zussen, begon Chen al op dertienjarige leeftijd met een groentenkraam.

Chen, die altijd ongehuwd is gebleven en een sober bestaan leidt, heeft iedere cent die ze de laatste twintig jaar verdiend heeft aan goede doelen geschonken. Ze heeft een sterke wens om mensen te helpen zoals ook haar familie op de steun van anderen kon rekenen toen ze nog jong was. 

"Geld is alleen nuttig wanneer je er mensen in nood mee kan helpen," zei Chen ooit, er aan toevoegend dat het doneren van geld haar onbeschrijfelijk gelukkig maakt. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018