Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinees blauwebessenseizoen van start

In de afgelopen jaren is de consumptie van blauwe bessen in China significant gestegen. Dit heeft geleid tot een snelle opeenvolging van ontwikkelingen voor de Chinese teeltsector voor blauwe bessen. "Op dit moment zijn er veel teeltgebieden voor blauwe bessen. De grootste bessen zijn te vinden in Qingdao en Dalian, terwijl de blauwe bessen van Yunnan de beste smaak hebben. Deze bessen zijn zoeter en hebben een beter aroma dan de meeste andere blauwe bessen. Dit komt voornamelijk door het unieke klimaat en de goede teeltomstandigheden van het plateau in Yunnan," zegt You Zong van Guangdong Yogo Agriculture Investment Company.

Werknemers plukken blauwe bessen


Technici sorteren blauwe bessen


"De blauwe bessen worden in Yunnan op twee manieren geteeld. De ene manier is door middel van teeltkassen en de andere manier is door middel van vollegrondsteelt. Elk jaar begint het seizoen voor vollegrondsteelt in het midden van maart en loopt dit door tot medio juni. 20 tot 30% van de totale opbrengst aan vroege blauwe bessen wordt op de lokale markt van Yunnan geplaatst. 70 tot 80% gaat naar andere steden in China. Op dit moment verkopen we onze blauwe bessen voornamelijk aan markten in Shanghai Huizhan, Beijing Xinfadi, Zhengzhou Wanbang, Guangzhou Jiangnan en aan de grotere fruitwinkelketens, zoals Pagoda."


Bloesems van blauwe bessen


Just picked blueberry from Yunnan"Vorig jaar had de regio van Yunnan te maken met aanhoudend koud weer. De blauwe bessen in de volle grond kregen te maken met vorstschade, wat leidde tot een afname in de totale opbrengst van vroege blauwe bessen. De opbrengst van vroege blauwe bessen vanuit Yunnan wordt geraamd op rond de 1.600 ton, terwijl die van late blauwe bessenrassen wordt geraamd op 2.000 tot 2.200 ton. De afname in opbrengst van vroege blauwe bessen zou geen invloed moeten hebben op de omzet. De reden daarvoor is dat de prijzen van dit jaar hoger zijn dan die van vorig jaar."


Blauwe bessen uit Yunnan 


Plantage voor blauwe bessen


Natuurlijke bestuiving

"Jarenlang was de blauwe bessensector van Yunnan niet goed georganiseerd. Er was geen standaard voor de teelt van blauwe bessen. Inkopers waren altijd veel tijd en energie kwijt voor ze aan blauwe bessen konden vinden wat ze zochten. Daarom hebben wij de Yunnan Blueberry Industry Alliance opgericht. Ons doel is om de telers te verenigen en een standaard in te stellen voor het aanplanten, sorteren en vermarkten van blauwe bessen."

Zhou Haimei
Guangdong Yogo Agriculture Investment Co., Ltd
Guangdong Lego Fresh Agricultural Technology Co., Ltd.
Tel: +86 131 6886 4989


Publicatiedatum: 9-4-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: