Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India versoepelt regelgeving appelimport

India staat op de derde plek in de wereld qua appelteelt. De vraag naar appelen in India is echter zo groot, dat de Indiase sector zelf hiervoor niet toereikend is.

India hield vroeger toezicht op de appelimport via het vliegveld en de havens in Kolkata, Chennai, Mumbail en Cochin. Ook hield de Indiase overheid de luchthaven en zeehavens van New Delhi in de gaten alsook verschillende locaties aan de grens.

Indiase nieuwsbronnen hebben onlangs aangekondigd, dat de Indiase overheid per 27 maart zijn beleid omtrent de appelimport heeft versoepeld. Appelen kunnen nu via elke haven India binnenkomen. Prognoses gaan ervan uit dat de versoepelde regelgeving niet alleen de druk van de Indiase appelsector haalt, maar dat ook de prijzen voor appelen zullen dalen. Ook geeft dit gunstige vooruitzichten voor appelexporteurs over de hele wereld.

Het hoofd van het Indiase ministerie voor handel met het buitenland geeft aan dat de overheid officieel heeft bekendgemaakt dat alle restricties op de appelimport zijn weggenomen. Hij schat dat dit nieuws er voor zal zorgen dat er meer aanbod aan fruit de Indiase markt zal bereiken en dat de prijzen zullen dalen. India importeert op dit moment appelen uit de VS, China, Chili, Nieuw-Zeeland, Italië, Iran en Afghanistan. De totale waarde van de Indiase appelimport in de periode van april 2017 tot januari 2018 kwam neer op US$298 miljoen (€243,6 miljoen).

Bron: china-fruit.com.cn

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018