Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Noorse sinaasappelen vliegen over de toonbank

Vorige week behaalde KIWI Aurdal een gezond record: binnen één week verkochten ze meer dan 1,6 ton sinaasappelen.

Sinaasappelen zijn een typisch paasartikel waar velen nu van willen genieten en daarom heeft KIWI de prijs van de goedkoopste sinaasappelen in alle winkels verlaagd tot € 0,80. Vorige week verkocht KIWI Aurdal 1650 kilo sinaasappelen en filiaalmanager Johannes Vigrestad denkt dat dat aantal deze week nog hoger zal liggen. Een korte blik op de cijfers laat zien dat ze alleen al gisteren tweemaal zoveel sinaasappelen verkochten als vorig jaar op dezelfde dag van de week. Volgens hem is dit echter niet het gevolg van de prijs.

"De sinaasappelen waren vorig jaar zelfs goedkoper, dus het ligt niet aan de prijs. Het kan wel zijn dat er dit jaar veel meer mensen op vakantie gingen. En ze doen meestal flink inkopen voordat ze de bergen in trekken."

Vorig jaar verkochten ze rond Pasen bijna één ton sinaasappelen.

Andere artikelen, die over de toonbank vliegen, zijn Kvikk Lunsj chocoladerepen. Maar Vigrestad is niet bang dat de schappen snel leeg zullen raken. "In elk geval niet wat de sinaasappelen betreft – die worden zes keer per week geleverd," zegt hij lachend.

Steeds meer bezig met gezonde voeding
Uit het statusrapport van het Gezondheidsdirectoraat blijkt dat de Noren steeds meer aandacht hebben voor gezonde voeding. Nooit eerder lag de consumptie van groenten zo hoog als nu en de suikerconsumptie blijft dalen. Er was dit jaar, in tegenstelling tot eerdere jaren, geen grote prijsoorlog voor wat betreft snoepgoed om de paaseieren mee te vullen, maar lagere prijzen voor groenten en fruit.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018