Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sinaasappelen: een echte paastopper in Noorwegen

Als je iemand in Noorwegen vraagt welke vrucht het meest bij Pasen hoort, antwoordt hij vast sinaasappel. Vorige week verkocht KIWI in het centrum van het Noorse Rjukan dan ook 1000 kilo sinaasappelen.

Regiomanager Ole Jørgen Kjellberg, die zich ervoor inzet dat de keten zich meer en meer richt op gezonde voeding en snacks: "Sinaasappelen zijn echte paasvruchten. Een typisch paasartikel waarvan velen willen kunnen genieten, en daarom hebben we de prijzen van de goedkoopste sinaasappelen in al onze filialen verlaagd. Vorige week verkocht KIWI in het centrum van Rjukan 995 kilo sinaasappelen, en ze denken dat dat aantal deze week nog hoger ligt," zegt Kjellberg. Filiaalmanager Morten Paulsen weet niet precies hoeveel sinaasappelen verkocht zijn, maar rond de Pasen lopen de sinaasappelen altijd erg goed. Trouwens, rond Pasen gaan de zaken altijd goed, en meestal liggen de schappen rond deze tijd amper vol voor de klanten het alweer hebben meegenomen. Pasen is een super seizoen voor de supermarkten.

Shakers
En de ketens weten zowel de trends te gebruiken als nieuwe trends te creëren. "Uit het statusrapport van het Gezondheidsdirectoraat blijkt dat de Noren steeds meer aandacht hebben voor gezonde voeding. Nooit eerder lag de consumptie van groenten zo hoog als nu, en de suikerconsumptie blijft dalen. Wij van KIWI willen graag gezonde en goedkope alternatieven bieden, en we zijn blij dat veel mensen gezonde alternatieven kiezen, die evengoed passen bij een actieve paasvakantie als bij rustig zitten in het hoekje van de bank," zegt Kjellberg.

Vorig jaar met Pasen lanceerde KIWI een serie met gezonde snoepgoed. "De serie met groenten en fruit in praktische bekers, de zogenaamde 'shakers', werd een groot succes, en in totaal verkochten we vorige jaar maar liefst 2,4 miljoen bekers. Ook dit jaar verkopen we het gezonde snoepgoed weer in al onze 652 KIWI-filialen," zegt de regiomanager. En ook nu vliegen de bekers weer over de toonbank, niet in het minst in Rjukan.

Voordelig
Qua prijs kunnen de gezonde snacks goed concurreren met het ongezonde snoepgoed, dat is zeker. "We zijn blij dat we de klanten het goedkoopste gezonde snoepgoed kunnen bieden, en de prijzen variëren van € 0,50 tot € 1,- per ons. De serie bestaat uit acht verschillende varianten met gezonde snacks, en dit jaar hebben we een nieuwkomer: de gele cherrytomaatjes", zegt Kjellberg. De acht varianten zijn: rode zoete tomaten, gele zoete tomaten, minipaprika's, snoepkomkommers, bosbessen, vruchtenmix, ananas en snoepwortels.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018