Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Experimenteren met een cellofaanverpakking voor okra

Het gaat goed met de Okra productie in Honduras en de goede weersomstandigheden zorgen voor een stabiele productie. Andere oriëntale groenten en producten in Centraal-Amerika en de Caraïbische Eilanden kunnen echter niet op dezelfde goede omstandigheden rekenen en sommige producten zijn dan ook minder beschikbaar op de markt, zoals sopropo(bittermeloen). 

"Op dit moment exporteren we Amerikaanse en Indiase okra vanuit Honduras," zegt Paul Boris van Agritrade Farms. "Er komen goede hoeveelheden vanuit het land, omdat het weer voor goede groeiomstandigheden heeft gezorgd. Hopelijk laat het natte seizoen, dat normaal over een paar maanden begint, nog even op zich wachten. Door de nattigheid neemt de productie namelijk af." 

"We importeren ook chilipepers en sopropo uit de Dominicaanse Republiek," gaat hij verder. "De winter was daar nat en we hopen op een drogere lente om de voorraad te vergroten." Verschillen in markten
De okra markt loopt matig, zo zeggen kwekers. De stabiele prijzen en goede vraag heeft ervoor gezorgd dat de markt redelijk blijft lopen. De markt voor chilipepers is aan de andere kant juist sterk en de prijzen zijn de laatste weken flink gestegen. De sopropomarkt is weer een ander verhaal - de lage vraag leidt tot een zwakke markt voor deze groente.

"De markt voor Thaise chilipepers is op het moment erg sterk, en de vraag naar habaneros is de laatste tijd ook gestegen," vertelt Boris. "De markt voor okra en andere oriëntale groenten is echter matig, met prijzen voor okra die tussen de €13,00 en €14,65, en €14,65 en €16,30 in Europa liggen. De prijzen voor sopropo liggen veel lager. Er is minder vraag naar de groente en daardoor zijn er waarschijnlijk te veel producten beschikbaar." 

"In het algemeen is de vraag naar Okra in Amerika redelijk stabiel," voegt Boris toe. De vraag naar Thaise chilipeper en habanero blijft groot en de huidige voorraad is net voldoende." Nieuwe verpakkingen 
Agritrade Farms erkent dat innovaties in verpakkingen een belangrijke rol spelen bij het succes van de producten in de retail. Boris heeft aangekondigd dat het bedrijf op dit moment bezig is met een nieuwe verpakking voor okra, die ze snel hopen te lanceren.

"We zijn op dit moment aan het experimenteren met een cellofaanverpakking voor okra," vertelt hij. "Deze zullen beschikbaar zijn in een verpakking van 340 gram en 450 gram. We zijn nog bezig met de afronding van het prototype en hopen de verpakking in de komende maand te kunnen introduceren." 

Het bedrijf liet het ook weten dat het een speciale manier heeft om de okra in de bewaring een langere houdbaarheid te geven. "Okra bederft snel en daarom willen we volop gebruiken maken van deze technologie," zegt Boris. "Agritrade Farms heeft een exclusief gepatenteerd proces gecreëerd dat op onze 'Gumbo-Licious' Okra wordt gebruikt om de houdbaarheid te vergroten. Dit proces heet 'Gumbo Fresh' en we noemen dit onze geheime wondermiddel." 

Voor meer informatie:
Paul Boris
Agritrade Farms
Tel: +1 (954) 324-8877

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018