Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Spaanse en Europese consumenten zullen kiezen voor fruit van dichtbij"

Spanje: eerste biologische peren uit Rincón de Soto

Momenteel bevindt het perenseizoen met Beschermde Oorsprongsbenaming uit de Spaanse gemeente Rincón de Soto zich in de laatste fase. De verwachting is dat er in het volgende seizoen ook biologisch gecertificeerde peren beschikbaar zullen zijn.

"Terwijl de peren van het huidige seizoen zich nog in de transitieperiode van omschakeling naar de biologische variant bevinden, zullen we volgend jaar al officieel biologische peren kunnen verkopen. Dat zullen dan de eerste biologische peren van Rincón de Soto zijn", vertelt Rodrigo Mauleón, manager van de coöperatie Frutos del Campo in de provincie Rioja.


Links: Rincón de Soto peren met biologisch stempel. Rechts: Cruz Bobadilla Ramírez, partner van Frutos del Campo, met field engineer Raquel Ezquerro Peñalva.

De beschikbaarheid van biologische peren zal beperkt zijn, maar met het verstrijken van de seizoenen zullen de volumes toenemen. "Als de teelt zich normaal ontwikkelt, hopen we in het volgende seizoen te beschikken over de eerste 80 ton biologische peer, waarvan 50 ton gecertificeerd zal zijn met de Beschermde Oorsprongsbenaming".

Het bedrijf teelt en verhandelt 2000 ton conventionele peren en heeft besloten om 30 hectare om te zetten in biologische teelt. Dat betekent een totaal van 450 ton biologische peren. In twee jaar tijd verwacht Frutos del Campo te beschikken over ongeveer 500 ton biologische peren Ercolini, Moretini, Williams, Barlett, Nasi en Conference. Het doel is om gedurende 10 of 11 maanden per jaar peren aan te bieden.

"We willen eerst zien hoe de markt zich ontwikkelt en vervolgens besluiten of we meer kunnen gaan omschakelen naar biologische teelt. Mijn verwachting is echter dat de markt voor biologische producten zich zal blijven ontwikkelen en groeien", zegt Rodrigo Mauleón.

Volgens de teler "gaat het niet om het krijgen van een betere prijs voor het fruit, maar om het bieden van een toegevoegde waarde, waarmee we ons onderscheiden op een markt waar beetje bij beetje meer concurrentie ontstaat. Op een groot deel van de traditionele fruitkwekerijen van onze partners is er sprake van geïntegreerde teelt en gebruikt men biologische producten voor de bemesting en de behandeling van ziekten. Het is belangrijk om na te denken over de wereld waarin we degenen die na ons komen achterlaten".



"We proberen ook de bewaring voor de peren te verbeteren, zodat we er gedurende langere tijd over kunnen beschikken. We verwachten namelijk dat de Spaanse en Europese consumenten eerder voor een product van dichtbij zullen gaan dan voor importproducten, zoals de Williams peer uit Argentinië op dit moment. Daarom moeten we de supermarkten een continue levering garanderen, want dat is wat de inkoopmanagers zoeken", aldus Rodrigo Mauleón.

Frutos del Campo teelt ook ongeveer 20 ton biologische kersen, die vooral voor Frankrijk bestemd zijn. Daarnaast telen ze jaarlijks 450 ton biologische appelen, waarvan 10 % geëxporteerd wordt.


Voor meer informatie:
Rodrigo Mauleón
Coop. Frutos del Campo
AVDA. GONZALO DE BERCEO, Nº 81
26559 ALDEANUEVA DE EBRO.- (LA RIOJA)
T: +34 941 142 326
direccion@frutosdelcampo.es
www.frutosdelcampo.es
Publicatiedatum: