Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Japan: 'Ei van de Zon' mango

In heel Japan komt men luxe fruitzaken tegen, die vaak het premium mangoras 'Ei van de Zon' verkopen. Eén van de bekendste fruitspeciaalzaken is Sembikiya, in Tokio, en ook al ben je niet van plan hier iets te kopen dan is het bekijken van de etalage al een belevenis op zich. 

Vergeet niet: In Japan kan de prijs van een stuk fruit tot wel €1.600 oplopen. In 2017 werden in Japan twee mango's geveild voor het recordbedrag van €3.044. Taikyo no Tamago (Ei van de Zon) is een mangoras dat in de prefectuur Miyazaki wordt geteeld en overal in Japan wordt verkocht. Hoewel dit ras meestal niet voor duizenden euro's verkocht wordt, is het toch moeilijk om een exemplaar onder de €40 op de kop te tikken. Waarom zijn deze mango's eigenlijk zo prijzig? 

Wanneer je denkt dat de hoge prijs te maken heeft met de zeldzaamheid van het ras, dan heb je het mis. Deze mango, bekend onder de naam Irwin, komt oorspronkelijk uit Florida. In Miami koopt je er al één voor een paar dollar.

Op atlasobscura.com wordt uitgelegd dat het flinke prijskaartje deels te danken is aan de aandacht en zorg waarmee Japanse telers deze mango's telen. Het fruit wordt met een net omhuld zodat het zonlicht de vrucht van alle kanten kan beschijnen wat zorgt voor een gelijkmatige robijnrode kleuring. Deze mango's worden niet geplukt maar er wordt afgewacht tot ze vanzelf van de takken vallen. Hierdoor is een optimale rijping gegarandeerd. Mango's die op deze manier geteeld worden, smaken verrukkelijk. Ze bevatten weinig vezels, zijn extreem sappig en smelten op de tong. De uitgebalanceerde zoetzure smaak doet denken aan mangosnoep met tonen van ananas en kokos. Nog belangrijker dan de heerlijke smaak en minutieuze teeltwijze is de Japanse cultuur van het geven van geschenken. Het is een teken van respect om cadeaus te geven bij bijvoorbeeld zakendeals, speciale gelegenheden of bij thuiskomst na een reis (omiyage). Premium fruit is een symbool van respect en speelt een belangrijke rol binnen deze traditie. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018