Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Omzet Coop gestegen, winst gedaald

De omzet van supermarktketen Coop is in 2017 met 6,4% gestegen naar 1,015 miljard euro. De omzet in de eigen filialen steeg met 3,9% naar 534 miljoen euro. De rest van de omzet was afkomstig uit leveringen aan de 143 franchisenemers van de supermarktketen (426 miljoen euro) en de vleescentrale. De nettowinst daalde met 3,8% naar 7,6 miljoen euro, voornamelijk door investeringen in een nieuw conditiestelsel voor onze winkels en extra marketingactiviteiten 

Per saldo groeide het aantal supermarkten in 2017 met 5 winkels. Daarmee telde Coop eind 2017 in totaal 263 winkels in Nederland. Het eigen vermogen van Coop groeide afgelopen jaar naar 128 miljoen euro, waardoor de solvabiliteit steeg naar 38%. 

Fred Bosch, Algemeen Directeur Coop: "Die groei zetten we in 2018 door, onder andere met de opening van meerdere Coop Vandaag-winkels. In april en mei openen we in Groningen, Sittard en Zwolle vestigingen van ons stadsconcept 'Coop Vandaag'. Daarnaast zien we de beoogde overname van EMTÉ met veel vertrouwen tegemoet. Met 51 extra winkels groeit Coop naar ruim 300 supermarkten. Een stap die naadloos aansluit bij onze ambitie om Coop nog steviger op de kaart te zetten."

Zie voor meer informatie het Jaarverslag 2017 op de site van Coop.

Bron: Coop

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018